Koira koulutyössä

Koira koulutyössä

Toimintaa ja teoriaa eläinavusteisuudesta

Taina Järvi, Kaija Ikäheimo

Oppiminen & kielet

Pehmeäkantinen

176 sivua

ISBN-13: 9789528025566

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.08.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
28,50 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Koirien arvo koulutyössä on huomattu Suomessa viimeisten vuosien aikana ja lisää tietoa kaivataan niin koulujen, kotien kuin päättäjienkin taholla. Monet miettivät, miten koiran voisi tuoda kouluun, minkälainen koira sinne sopii, mitä koiran kanssa voisi tehdä. Erityisopettaja, luokanopettaja ja kielen opettaja, kasvatus-ja kuntoutuskoiraohjaaja Taina Järvi sekä eläinavusteisuuden konkari, Karvaterapiaa-kirjan toimittaja, lääketieteen tohtori, lastenpsykiatrian
erikoislääkäri, koira-avusteinen psykoterapeutti Kaija Ikäheimo ovat yhdessä koonneet kirjan, joka antaa elävän kuvan työstä kouluissa koiran kanssa. Taina Järvi kuvaa työtään koiransa Winstonin kanssa. Kasvatusalan ammattilaisten haastattelut halki Suomen tuovat koulukoirat kaikessa monimuotoisuudessaan ulottuvillemme. Kirjassa esitetään lisäksi uusi eläinavusteisuuden luokittelu, jotta arvokas työ eläinten avulla olisi paremmin hahmotettavissa kokonaisuutena.
Taina Järvi

Taina Järvi

Taina Järvi on kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja, ranskan kielen opettaja ja erityisopettaja. Hän on työskennellyt pitkään alakoulussa luokanopettajana ranskan kieliluokalla. Taina aloittaa kirjan julkaisuhetkellä uuden työn erityisluokanopettajana. Beagle, kasvatuskoira Winston on työskennellyt Tainan työparina peruskoulussa oppilaiden apuna kaikilla oppimisen tuen tasoilla.

Koira-avusteisen työskentelyn Taina aloitti Winstonin kanssa Suomen Karva-Kaverit ry:n vapaaehtoistöissä. Vapaaehtoistyön myönteisistä kokemuksista heräsi ajatuksia kehittää koira-avusteista opetustyötä. Taina Järvi kävi koiransa kanssa Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä -koulutuksen. Winston suoritti soveltuvuustestin ja työnäytön. Koirapedagogiikka on tuonut uusia elementtejä Tainan tapaan opettaa. Se on tuonut lisää merkityksellisyyttä opettamiseen, lisännyt keinoja oppimisen pulmatilanteisiin, tuonut lisää läsnäolon tunnetta, kehittänyt toiminnallisuutta, edistänyt oppilaita osallistavaa opetusta, lisännyt motivaatiota oppimiseen, vahvistanut luokkayhteisön positiivista vuorovaikutusta ja tuonut luokkaan lisää yhteistä iloa. Taina on kehittänyt Winstonin avulla myös toiminnallista koira-avusteista vieraan kielen opetusta. Taina on Anima ry:n, eläinavusteisen ammattilaistyöskentelyn yhdistyksen hallituksen jäsen.

Kaija Ikäheimo

Kaija Ikäheimo

Kaija Ikäheimo on eläinavusteinen psykoterapeutti, lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori. Hän on toimittanut kirjan Karvaterapiaa, eläinavusteinen työskentely Suomessa. Hän on työskennellyt koiriensa Vilin, Napin, Nanan ja Pogin kanssa lasten ja nuorten psykoterapeuttina. Hän on ollut perustamassa Suomen Karva-Kavereita vapaaehtoistoiminnan puolella. Kirjastojen lukukoiratoiminnan tulossa Suomeen ja kehittämisessä hänellä on ollut suuri merkitys Luetaan koiralle-tutkimuksen aloitteentekijänä ja ohjaajana. Kaija on Anima ry:n, eläinavusteisen ammattilaistyöskentelyn yhdistyksen perustajajäsen ja toimii yhä sen hallituksessa varapuheenjohtajana.

Lasten ja nuorten hyvinvointi on lähellä hänen sydäntään. Kouluissa näkyy suuri potentiaali lämpimän ja iloisen
eläinavusteisen työskentelyn alueella. Koira on oiva työpari opettajille sekä yleisopetuksessa että erityisopetuksessa. Oppilaat ovat innostuneita koiran kanssa työskennellessään ja koulutyö muuttuukin hauskaksi ja koulutunnit jopa vähän liian lyhyiksi. Myös tieteelliset tutkimukset tukevat monin tavoin koiran hyödyllistä vaikutusta opetuksessa. Koiran tullessa kouluun on huomioitava monia asioita jo etukäteen ja jatkuvasti työskentelyn aikana. Koululuokka on yksi vaativimmista työpaikoista koiralle kaikessa monimuotoisuudessaan. Eläinavusteisen työskentelyn turvallisuus on aina huomioitava.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite