Kolmekymmentä vuotta Kanadan metsissä

Kolmekymmentä vuotta Kanadan metsissä

Vähän verta, paljon hikeä, ei kyyneleitä

Tauno Alkula, Tapani Alkula

Kovakantinen

320 sivua

ISBN-13: 9789528050773

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.11.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
26,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Ihminen on vähän niin kuin muutkin kappaleet. Jos ei jokin voima saa sitä liikkeelle, se pysyy paikallaan. Kuitenkin jos takana on työntö, edessä veto ja välissä menneiden sukupolvien ja nykyajan naapureiden kulkema reitti Atlantin yli, monet lähtevät. Tauno Alkulakin lähti.

Uudesta maasta löytyy monenlaista kanssavaeltajaa, hämmästyttävä määrä suomalaisia, jotka kokevat joskus karuja kohtaloita, mutta monet saavuttavat myös tavoittelemansa paremman elämän.

Tauno osaa paljon, oppii lisää ja tekee mitä osaa. Rakennuksia korjataan, saunoja tehdään, pörssikin tulee tutuksi. Metsää kaatuu, puita viedään pois ja uusia istutetaan kasvamaan. Työssä joutuu toteamaan, että suuressa maassa voivat toleranssit olla hyvin pieniä. Työ on raskasta ja myös vaarallista. Tiukkojen sääntöjen toinen puoli on, että aina on mietitty, mitä voi tapahtua ja siihen on varauduttu. Ensiapu on paikalla, jos veri vuotaa. Joskus tosin kukaan ei voi auttaa.

Vaikka pinna toisinaan on tiukalla, mukaan mahtuu aina run­saasti huumoria, jos maailmaa osaa kat­soa sopivasti viistoon. Tauno osaa.
Tauno Alkula

Tauno Alkula

Tauno Alkula lähti vaikeista oloista Kanadaan. Jo Suomessa oli hankittu monenlaisia taitoja. Kanadassa kertyi lisää kokemuksia ja osaamista. Nyt eläkepäivinä hän käyttää kertojanlahjojaan muistellen mennyttä Suomea, koettua Kanadaa ja ihmetellen kotiseutunsa nykyaikaa.

Tapani Alkula

Tapani Alkula

Tapani Alkula on Taunon veli, joka on muokannut muistelmat äänitiedostoista kirjalliseen muotoon.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite