Kootut happamaisuudet

Kootut happamaisuudet

umpikujien filosofia

Katja Syrén

Osa 1 tästä sarjasta

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

352 sivua

ISBN-13: 9789528092605

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.01.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
29,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
COCO ELÄMÄ ON WIHELIÄISYS: UMPIKUJIEN FILOSOFIA (wtf)

Jos haluatte lukkee kirjan, jota lukiesa soon parree olla parin promillen humalasa, nin tää on se kirja! Ainoo ny tiätysti on se, että kon on tarpeeks kaasusa, nin eihän siittä lukemisestakan ennää mittään tu. Noh, meillä on kaikilla ongelmamme! - Liekö kirjottajakan ihan selvimpäiten ollu, tätä kirjottaesansa.. Siittä on kyllä omat eppäilyksensä.. Noh, on tosa kannesa ny kumminkin varotettu vittumaisista kuapista, vaikka tuskin niitä piänesä kaasusa juurkan huamaa..! Vilpitön suasitus: Ennen lukemista, avvaappas pullo raikkahia vinahia! Asia vilpitö! Varotus: Tää kirja tuskin eristää minkän sortin raitistumista!

Antamaan ihan tolkutonta kultareunusta niin ylen tavalliseen arki-iltaan kuin viikonloppuunkin!

Teos on osa Olemassaolon Wiheliäisyyden Ylistyksen elämänprojektiani, filosofian ja kielten synteesiä. Umpikujien filosofia ammentaa inhorealismista, pessimismistä, zolaismista ja depressiivisesta realismista. Silkasta kunnioituksesta (ja pelosta, saatana!) kirjoitan Wiheliäisyyden kaksoisveellä ja isolla alkukirjaimella. Olemassaololle ei vittuilla! Elämä ei ole mikään vitsi, olennolle joka on lihaa ja verta! Salaa filosofiaani on kuljetettu mausteeksi jopa silkkaa Pessimisti ei pety -optimismia. Pessimismistäni kumpuaa ns. silkkihansikasetiikka, joka pohjautuu worst case scenario -lähtökohtaan. Filosofiani noudattaa kaplinskilaista kaiken ihmeellisyyden tunnustavaa asennetta, tosin schopenhauerilaisessa hengessä, siten sitä voisi kutsua kaiken ihmeellisyyden tunnustavaksi pessimismiksi, joka ei kuitenkaan aina viihdy pessimismin puolella, vaan jolla on taipumusta kuljettaa sinne salaa myös optimismia ja harmaan eri sävyjä optimismin ja pessimismin väliltä.

Kirjoitukseni on vastaus strutsipoliitikoille, jotka kehottavat hautaamaan pään santaan. Tarkastelen todellisuuden kokonaisuutta, ruusuja okaineen päivineen. Meillä on lupa olla synkkiä, olemassaolon luonne itse oikeuttaa sen. Antakaa meille meidän jokapäiväinen synkkyytemme, perkele! Ihmisellä on oikeus tunteisiinsa, vain siten olemassaolomme on KOKONAISTA. Tietäessämme olemassaolon meille suomat Wiheliäisyydet, voimme oppia kiertämään niitä, osaan suhtautumaan jopa huumorilla, vaikkakin mustalla. Osoittamillani ongelmakohdilla kukin voi tehdä mitä haluaa, osan viskata vaikka olan yli, mikä varmasti onkin monesti järkevää, ellei jopa terveellistä! Ei elämä o mittään paakkelssin syämistä, livet er ikke lutter lagkage!

EI MITÄÄN STRUTSIAFORISTIIKKAA!
Katja Syrén

Katja Syrén

Katja Syrén on 46-vuotias elämänfilosofi-milosofi, takanaan noin 20 vuoden filosofian ja Euroopan kielten opinnot (Tampereen yliopisto, 2017), filosofisena pohjavireenään kafkalaishenkisyyteen asti yltyvä umpikujien filosofia, jossa muistetaan tarjota enimmäkseen ongelmia, harvoin suoranaisia ratkaisuja, vaikka aurinko toisinaan pikkuisen risukasaan uhkaakin kurkotella. Elämä on dilemma. Käy päinsä pyhittää koko elämä tuon dilemman lähestymiselle, eri näkökulmista, eri kielten suomien linssien kautta. Kaikki on ihmettä! Varsinkin Elämä!
Syrénin olemassaolon Wiheliäisyyden Ylistyksen projektiin kuuluvat teokset: Optimismin tuolla puolen (2018); Optimismin tuolla puolen 2 (2019); Kootut happamaisuudet. Umpikujien filosofia. Ei mistään kotoisin olevat kirjoitukset -kirjasarja, osa 1; Teon alla seuraavat: Merkillisten ajatusten kirja. Ei mistään kotoisin olevat kirjoitukset -kirjasarja, osa 2; Olemassaolon Wiheliäisyyden Ylistys. Ihanan pessimismin käsikirja (olemassaolon Wiheliäisyyttä mitä osuvimmin kuvaavia sanoja, idiomeja, sananlaskuja, sutkauksia etc. 20 Euroopan kielestä sekä ns. varjojen filosofien ajatelmia; Worst Case Scenario eettisenä lähtökohtana. Eettinen herkkyys ja arkipäivän etiikka (filosofinen teoria).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite