Kruukmaakarin kädenjäljillä

Kruukmaakarin kädenjäljillä

Helena Leppänen

Vapaa-aika, harrastukset & kulttuuri

ePUB

15,4 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528077947

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.06.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
15,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kruukmaakari oli taitava käsityöläinen, joka valmisti vaatimattomassa verstaassaan erilaisia ruukkuja, vateja ja muita käyttöastioita. Maasta kaivettu harmaa savi sai polttouunin kuumuudessa loistavan punaruskean värin. Parempiin vateihin valkosavella ja värimetallioksideilla tehdyt koristeet kuulsivat kirkkaina houkuttelevan kiiltävän lasitepinnan läpi.

Kirjassa kuljetaan Kruukmaakarin kädenjäljillä ja kerrotaan länsisuomalaisen punasavikeramiikan perinteestä, siitä vanhasta savenvalutekniikasta, jonka edustajia toimi monissa pitäjissä Etelä-Pohjanmaallakin 1800- ja 1900-luvuilla. Teuvalla savenvaluperinne jatkui yhtenäisenä sadan vuoden ajan.
Helena Leppänen

Helena Leppänen

Teuvalaissyntyinen keraamikko ja taiteen tohtori Helena Leppänen on kirjoittanut useita keramiikan, keraamikon ja astioiden historiaan liittyviä teoksia. Tässä julkaisussa hän tarkastelee asiantuntijan kokemuksella sekä perinteiselle kruukmaakarille että modernin ajan keraamikolle yhteistä rakkautta saveen ja sen muotoiluun.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite