Kukkuva kissankello
Uutuus

Kukkuva kissankello

Valitut pakinat IV

Päivi Rämö

Osa 4 tästä sarjasta

Pehmeäkantinen

164 sivua

ISBN-13: 9789528035503

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 05.10.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Päivi Rämön neljäs pakinakokoelma viihdyttää lukijoita edellisten kirjojen tapaan. Jutuissa muistellaan menneitä ja pohditaan tulevaisuuttakin, mutta ennen kaikkea tehdään tuoreen eläkeläisen silmin kirpeitä huomioita tämän päivän elämän hupaisista ja hullunkurisista tavoista ja tapahtumista. Kirjoittaja ei pilkkaa muita kuin itseään ja jääräpäisiä tottumuksiaan, mutta usean pakinan kohdalla lukija toteaa: näinhän minäkin ajattelen.

Mukana matkassa kulkee vanha tonttu Läylämö Kurkijalka. Hänen suuhunsa kirjoittaja voi panna mielipiteitä, joita ei itse tohdi ilmaista, kuten viinakortin ja vaatepisteiden palauttamisehdotuksen.

Tulevaisuuden nuorison Rämö olettaa olevan edelleen kaikesta eri mieltä kuin aikuiset, joten 2030-luvun teinit pukeutunevat "krimiturkkeihin, huopahattuihin sekä villakankaisiin ulstereihin, joiden kauluskäänteessä on rintaneula."

Tapaamme myös ystäviä, joilla on lentävä matto, kitaraa pahoinpitelevä naapuri, rakastunut kana ja kolmesti ostettu Hanomag-pakettiauto. Eikä mies ole tosi kova jätkä, jollei uskalla kaivaa nenäänsä iskuporakoneella.
Päivi Rämö

Päivi Rämö

Päivi Rämö aloitti kirjoittajan uransa 12-vuotiaana Kontakti-sarjassa nimellä Päivi Järvelä, runoili ja punoi rakkausjuttuja, kunnes löysi keski-ikäisenä oman lajinsa, kolumnit. Hän kirjoitti niitä usean vuoden ajan mm. Martat-lehteen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Lukijoiden yllytyksestä hän alkoi koota Valitut pakinat -omakustannekirjoja, joista Hiljainen käsilaukku ilmestyi v. 2014, Rouva Pelakuu 2015 ja Lääkettä lievään alakuloon 2018.

Rämön kertojanlahjat on tunnustettu. Hänet on palkittu useissa kirjoituskilpailuissa niin humoristisen tyylinsä kuin poikkeuksellisen laajan ja värikkään sanavarastonsakin vuoksi. Hupaisat tapahtumat seuraavat toistaan, eikä lukija voi kuin tirskua, kun uusi tyyny lyö käyttäjänsä tajuttomaksi tai Tarzan sotkee martan leipomispuuhat. Sydänoperaatiostakin hän kertoo niin, että lukija saa pyyhkiä naurunkyyneleitä silmistään.

Kirjoittamisen ohella Päivi Rämö käy myös luennoimassa yhdistyksille ja harrastuspiireille, mieluiten aiheesta "Lukemisesta, kirjoittamisesta ja elämän hauskuudesta". Hän on ollut Salpausselän kirjailijat ry:n jäsen 16-vuotiaasta.

Lisätietoja: www.paiviramo.fi

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.