Kuu, joka halusi tulla auringoksi
Uutuus

Kuu, joka halusi tulla auringoksi

Romaani musiikkiunelmasta

Siu Kett

Kovakantinen

86 sivua

ISBN-13: 9789528045823

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.04.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
17,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sanotaan, että jossain maailmassa on Rokin Henki. Hän pitää elämän yksinkertaisuudesta ja vilpittömyydestä, vapaudesta, koko maailman rauhasta ja rakkaudesta. Se on niin kaukana Taijasta, joka ei osa soittaa mitään soittimia, laulaa, eikä edes puhua kunnolla. Mutta hän toivoo musiikillaan liikuttavansa ihmisiä. Sen vuoksi hän lähtee etsimään Henkeä, jonka toivoo pystyvän auttamaan häntä. Se, kuka tuo Rokin Henki mielestään on, yllättävästi eroaa edes kavereidensa kuvitteluista, ja hän voi vain lähteä tielle yksin. Hänen mielestään se on kantoniyhtyeen laulaja, jonka lauluihin hän oli tutustunut Etelä-Kiinassa opiskelun aikana. Vaikka hän ei löydä, mitä oli kuvitellut, hän tulee lähemmäksi unelmaansa: "Jos hän on kuin aurinko, sä olet kuin kuu", sanoo Taijasta hänen tiellään löytämänsä uusi ystävä.

Täällä ei paljon tiedetty aasialaisista eikä kiinalaisista yhtyeistä, ja että sielläkin on paljon nuorisoa, joka jo kymmeniä vuosia on yrittänyt saada kiinni musiikkiunelmastaan. Toivoneet, että heidän musiikkinsa voitaisiin huomata ja kuulla koko maailmassa. Kirjan tekijä toivoo, että tämän tarinan kautta voi samalla tutustua kantonirokkiklassikoihin enemmän. On rikkautta nähdä ja kuulla enemmän kaukaisesta maailmasta myös meillä, erityisesti nyt, kun maailma ei enää ole niin suuri.

Tämä tarina on kirjoitettu vuosina 2018-2019, kun etärakkaus tai etäbändi oli vapaa vaihtoehto ja matkustaminen oli tavanomaista. Kirjan tarina on suurimmaksi osaksi mielikuvitusta, vaikka jotakin tulee myös kirjailijan omasta kokemuksesta Kiinassa ja Japanissa asumisesta.
Siu Kett

Siu Kett

Kirjailija on valmistunut maisteriksi Helsingin yliopistosta Pääaineenaan Aasian tutkimus ja täydentänyt kiinan kielen ja laulujen asiantuntijan osaamistaan Kiinassa Guangzhoun kaupungissa ja Pekingissä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.