Laskentatoimen analyysiä ja analytiikkaa

Laskentatoimen analyysiä ja analytiikkaa

Erkki K. Laitinen

Pehmeäkantinen

380 sivua

ISBN-13: 9789526962603

Kustantaja: Vaasan Yritysinformaatio Oy

Julkaistu: 09.02.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
29,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämän teoksen tarkoituksena on esitellä analyyttisia ratkaisuja ja empiiristä analyysia yrityksen laskentatoimen näkökulmasta. Uudistuva teknologia ja valtavat tietomassat ovat pakottaneet laskentatoimen laajenemaan koko liiketaloustieteen laajuiseksi ja sen ylikin. Yritysten päätöksenteossa tarvitaan ymmärrystä laskentatoimen lisäksi markkinoinnista ja johtamisesta, mutta myös tietotekniikasta ja tuotantotaloudesta matematiikasta ja tilastotieteestä puhumattakaan.

Tässä teoksessa käsitellään analyyttisesti laskentatoimen keskeisiä olettamuksia ja päätöstilanteita, jotka liittyvät tuotannon määrään, hintaan ja mainontaan. Tällaisia analyyttisiä tuloksia voidaan helposti ohjelmoida tekoälyn (Artificial Intellingence, AI) tietovarantoon ja ottaa automaattisesti päätöksenteon käyttöön toiminnan optimoimiseksi. Kirjassa käsitellään myös tilastollisia menetelmiä, joita voidaan käyttää tiedon louhintaan (Data Mining) ja uuttamiseen, myös suuressa havaintoaineistossa (Big Data).

Tämä teos on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita analyyttisistä menetelmistä ja tietojen analysoinnista yritysten toiminnan tehostamisessa.
Erkki K. Laitinen

Erkki K. Laitinen

Kirjan tekijä on Vaasan yliopiston laskentatoimen ja rahoituksen professori (emeritus), kauppatieteiden tohtori Erkki K. Laitinen. Laitinen on aikaisemmin julkaissut useita laskentatoimen oppikirjoja ja kaksi sotaa käsittelevää kirjaa. Laitinen on kansainvälisesti arvostettu laskentatoimen tutkija ja julkaissut kymmeniä tutkimuksia alan johtavissa lehdissä. Laitinen on toiminut laskentatoimen ja rahoituksen professorina yli 30 vuotta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.