Nuortenkirjat

Nuortenkirjat voivat olla uskollisia seuralaisia matkalla aikuisuuteen. Kirjat auttavat unohtamaan arjen stressin ja sukeltamaan vieraisiin maailmoihin. Samanaikaisesti nuortenkirjallisuudessa tematisoidaan nuoria kiinnostavia ja askarruttavia aihepiirejä. Kirjoissa käsitellään usein rakkautta ja ystävyyttä sekä myös nuorten kohtaamia ajankohtaisia haasteita, kuten nettikiusaaminen.

Sivu
 1. Polte
  Polte Tukahdutetut 1
  Helmi Tolonen
  Kovakantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 14.10.2021
 2. HaltiaLegenda
  HaltiaLegenda Taru Haimi
  Kovakantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 23.07.2021
 3. En oo varma riitänkö mut yritän
  En oo varma riitänkö mut yritän Janina Finnholm
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 12.04.2021
  4,99 €
  E-kirja

  sis. alv.

  Heti ladattavissa

 4. Nuoruus. Nyt.
  Nuoruus. Nyt. Kirjoituksia nuoruudesta
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 14.04.2021
 5. Matka Irkallaan
  Matka Irkallaan Luna Lehikoinen
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 26.01.2021
 6. Unikulkijat
  Unikulkijat Jonna Vehma
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 08.01.2021
 7. Läpimurto
  Läpimurto Harry Porch
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 03.12.2020
Sivu

Jännittäviä nuortenkirjoja matkalla aikuisuuteen

Nuortenkirjan sankari kohtaa usein samankaltaisia tilanteita ja ongelmia kuin nuori lukijansa. Usein kyse on oman identiteetin etsimisestä, suorituspaineista koulussa, erimielisyyksistä vanhempien kanssa, ensirakkaudesta, ystävyydestä. Myös ryhmään kuuluminen on yksi nuorten elämää universaalisti kohtaavista aiheista. Tapahtumat voivat sijoittua niin menneisyyteen kuin tulevaisuuteen, maagiseen maailman tai omaan arkiympäristöömme. Kuten kirjojen sankarit, myös nuoret etsivät omaa paikkaansa elämässä. Nuortenkirjat voivat tarjota vertaistukea ja ymmärrystä, samaistumisenkohteita ja apua matkalla aikuisuuteen.

Ajatuksia herättäviä nuortenkirjoja

Teknisen kehityksen myötä kiusaaminen on saanut uusia muotoja ja nettikiusaaminen on vakiinnuttanut asemansa myös nuorten kirjallisuuden aiheena. Sosiaalisen median ja internetin tarjoama anonyymius eli kasvottomuus madaltavat kynnystä harkitsemattomiin tekoihin. Nuoret saattavat uskoa, että nimettömien profiilien takana he ovat koskemattomia.

Nuorisokirjat eivät ole ainoastaan viihdettä, vaan ne valmistelevat teini-ikäistä lukijaa myös aikuiselämään tarttumalla nuoria askarruttaviin aiheisiin. BoD:n verkkokirjakaupasta löytyy aihepiirejä laidasta laitaan, niin hauskoja kuin vakavampiakin teoksia nuorille lukijoille.

Search engine powered by ElasticSuite