Lastenkirjat

Ensimmäiset kuvakirjat auttavat lasta jäsentämään ympäröivää maailmaa, tunnistamaan ja nimeämään ympäröiviä esineitä ja asioita. Sadut, tarinat ja seikkailut tukevat kasvavan lapsen mielikuvitusta, lorut ja runot ovat tärkeitä kielenkehitykselle. Juuri lukemaan oppineet lapset hyötyvät helppolukuisista teoksista, joiden aihepiirit koskettavat lapselle tuttua elämänpiiriä.

 1. Uutuus
  Lucy-Kissa joulun taikaa Pertti Pietarinen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 04.10.2021
 2. Uutuus
  Pyrypallon taikaa 3 Juha Mäntylä
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 01.10.2021
 3. Uutuus
  Kapteeni Hainhammas ja hurja pako Jussi Evinsalo
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 23.09.2021
 4. Uutuus
  Kokkaava lohikäärme Runoja
  Aamu Ryytimaa
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 20.09.2021
 5. Uutuus
  Hippe hiisityttö Kainuusta
  Heino Korpela
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 14.09.2021
 6. Uutuus
  Vuodenaikojen melodia leikkiväin runoja
  Tuomas Väätäinen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 07.09.2021
 7. Uutuus Suosittu
  Kaarle Karhun kirja Salla Hewitt
  Kustantaja: Pinkumi Julkaistu: 03.09.2021

Maailma avautuu lastenkirjojen avulla

Hyvät lastenkirjat saattavat nuorta lukijaa matkalla vauvasta nuoreksi. Jo vauvoille ja pienille lapsille kannattaa lukea ääneen. Kuvakirjat, tarinat, lorut ja sadut auttavat hahmottamaan ja ymmärtämään maailmaa ja kasvattavat lapsen sanavarastoa. Lasten lukukirjat välittävät myös arvoja kuten ystävyys, yhteenkuuluvuus ja rohkeus. Kun lapsi alkaa itse lukea, tukevat helppolukuiset lastenkirjat lukemista.

Satuhahmoja ja mielikuvituksen lentoa

Lapsuudessa mielikuvituksella ei ole rajoja. Lastenkirjat antavat erinomaisen mahdollisuuden sukeltaa ennestään tuntemattomiin maailmoihin. Nuori lukija voi kohdata niin noitia, keijuja, peikkoja kuin yksisarvisia tai lohikäärmeitä. Satuhahmot kiehtovat ja kiinnostavat lapsia. He eläytyvät jännittäviin kertomuksiin ja nauttivat tarinoista, joissa hyvä voittaa pahan. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat, sitä monitasoisemmiksi tarinat muuttuvat. Lastenkirjat voivat myös vastata lasta askarruttaviin kysymyksiin tai auttaa vaikeissa tai uusissa elämäntilanteissa, joita lapsi kohtaa elämänsä aikana.