Lastenkirjat

Ensimmäiset kuvakirjat auttavat lasta jäsentämään ympäröivää maailmaa, tunnistamaan ja nimeämään ympäröiviä esineitä ja asioita. Sadut, tarinat ja seikkailut tukevat kasvavan lapsen mielikuvitusta, lorut ja runot ovat tärkeitä kielenkehitykselle. Juuri lukemaan oppineet lapset hyötyvät helppolukuisista teoksista, joiden aihepiirit koskettavat lapselle tuttua elämänpiiriä.

 1. Kuninkaallinen käytöskoulu Kuninkaallinen leikkikoulu
  Pilvi Valtonen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 03.12.2020
 2. Tonttukoulu Pienten tonttujen koulu
  Pilvi Valtonen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 02.12.2020
 3. Akashi Tarina Xi:n opetuksesta
  Konsta Simola
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 27.11.2020
 4. Suosittu
  Kultakala nimeltä Arttu ja Mäntylän metsäkylä
  Erno Nevalainen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 24.11.2020
 5. Suosittu
  Allah on kaiken Luoja Armeliaimman Palvelija
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 23.11.2020
 6. Kesällä kerran M. Lokkinen
  Kustantaja: Lokkinen, M. Julkaistu: 23.11.2020

Maailma avautuu lastenkirjojen avulla

Hyvät lastenkirjat saattavat nuorta lukijaa matkalla vauvasta nuoreksi. Jo vauvoille ja pienille lapsille kannattaa lukea ääneen. Kuvakirjat, tarinat, lorut ja sadut auttavat hahmottamaan ja ymmärtämään maailmaa ja kasvattavat lapsen sanavarastoa. Lasten lukukirjat välittävät myös arvoja kuten ystävyys, yhteenkuuluvuus ja rohkeus. Kun lapsi alkaa itse lukea, tukevat helppolukuiset lastenkirjat lukemista.

Satuhahmoja ja mielikuvituksen lentoa

Lapsuudessa mielikuvituksella ei ole rajoja. Lastenkirjat antavat erinomaisen mahdollisuuden sukeltaa ennestään tuntemattomiin maailmoihin. Nuori lukija voi kohdata niin noitia, keijuja, peikkoja kuin yksisarvisia tai lohikäärmeitä. Satuhahmot kiehtovat ja kiinnostavat lapsia. He eläytyvät jännittäviin kertomuksiin ja nauttivat tarinoista, joissa hyvä voittaa pahan. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat, sitä monitasoisemmiksi tarinat muuttuvat. Lastenkirjat voivat myös vastata lasta askarruttaviin kysymyksiin tai auttaa vaikeissa tai uusissa elämäntilanteissa, joita lapsi kohtaa elämänsä aikana.