Lumottu lehmus

Lumottu lehmus

Suosittu
Ritva Toivola

Kovakantinen

204 sivua

ISBN-13: 9789523185968

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 07.09.2015

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
23,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Lumottu lehmus on kolmas, itsenäinen ja odotettu osa Tuomas Karhumielestä ja Anni Unennäkijästä kertovalle kirjasarjalle.

Tuomas ja Anni ovat muuttaneet kotikylästään pääkaupunkiin paetakseen Kurmo-noidan hallitsemia korpimaita. Anni työskentelee leipomossa, mutta Tuomaalla on huolta hevosestaan, joka yllättäen katoaa.
Nuoret ovat saaneet asunnon puutalokorttelista, jonka pihalla kasvaa ikivanha lehmus. Puu on portti salaperäiseen toiseen todellisuuteen, ja sitä kautta maailmaan tulevat oudot pelottavat olennot alkavat vaikuttaa myös heidän elämäänsä.
Annin ja Tuomaan vanha ystävä, Räpylä, on asettunut asumaan kaupungin edustalla sijaitsevalle merenluodolle. Haltiahauki on jättänyt merkillisen vesi-ihmisen oman onnensa varaan, mutta pian Räpylä uskoo tavanneensa ihan oikean merenneidon.

Tuomas Karhumieli sai lapsiraadin myöntämän LukuVarkaus-palkinnon v. 2010
Ritva Toivola

Ritva Toivola

Ritva Toivola (s.1942) on pitkän uran tehnyt lasten- ja nuortenkirjailija, jonka monia palkintoja saanut tuotanto on fantasiapainotteista.
Toivolan saduista on tehty mm. näytelmiä, tanssiteatteria ja nukkeanimaatio televisioon. Hänen nuortenkertomuskokoelmiensa tarinoita on julkaistu uudestaan useissa koulujen oheislukemistoissa.

Ritva Toivola: Lumottu lehmus

IBBY Finland

maaliskuuta 2016

Vanhan kaupungin kuvailu on eläväistä ja kaupungin liikenteen ja ihmiset pystyy näkemään sielunsa silmin. Mystiset osuudet istuvat tarinaan, eivätkä aiheuta lukijalle vieraantumisen tunnetta. Tarina Räpylä-Niemisen kaipuusta vedenhaltioiden valtakuntaan ja hänen kokemuksensa erilaisuudesta olivat kirjan koskettavinta antia. On vaikea sopeutua elämään ihmisten joukossa, kun sydän sanoo kodin olevan aivan muualla. Toisten ihmisten reaktiot ja suhtautuminen Räpylään eivät helpota tätä sopeutumista. Räpylä viettääkin suurimman osan ajastaan rannalla katsellen merelle päin, josko haltiahauki vielä tulisi hänen luokseen ja johdattaisi hänet hänen oikeaan kotiinsa.

Lumottu lehmus toimii itsenäisenä kirjana oikein hyvin. Lukukokemusta ei haittaa, vaikka edelliset osat olisivat lukematta. Kuvaus Tuomaksen hevosen etsinnästä, Annin haparoinnista seurustelun maailmassa ja nuorten pärjääminen itsekseen olivat hyviä teemoja, joista lukeminen oli mielenkiintoista.

Lumottu lehmus

jiipeenetti.fi

tammikuuta 2016

Lumottu lehmus on sanalla sanoen lumoava kirja. Siinä yhdistyy historialliset faktat ja fiktio erottamattomaksi kokonaisuudeksi. (...) Kirjassa kuitenkin huomioidaan ihailtavan tarkkaan päähenkilöiden ajatuksia ja tunteita. Monissa nuortenromaaneissa nämä ohitetaan olankohautuksella.

Toivola kuitenkin porautuu myös Tuomaksen ja Annin mielenliikkeisiin, jotka liikkuvat historiallisen hengen mukaan kouluttamattomien maalaisten asioissa. Erityisen kiinnostavaa on päähenkilöiden alkava romanssi.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.