Tilda ja Mauno- Tekstit ja luetunymmärtämistehtävät

Tilda ja Mauno- Tekstit ja luetunymmärtämistehtävät

Elina Taras-Vaulasvirta

ePUB

751,9 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528078838

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 21.05.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
18,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tilda ja Mauno luetunymmärtämistehtäväkirja on sujuvan ja ymmärtävän lukemisen harjoitteluun.

Mukaansatempaavat tarinat auttavat lukijan tekstin ymmärtämiseen ja samaistumisen kautta myös nauttimaan lukemisesta. Monivalintatehtävät harjoittavat luetun tekstin kriittistä tarkastelua, asioiden ja sanojen vertailua. Oikeita vastauksia etsiessään lukija harjaantuu silmäilevään lukemiseen, mutta myös tarkkaan lauseiden ja sanojen loppun asti lukemiseen.

Kun tarina alkaa elää se vetää mukaansa. Lukemalla oppii lukemaan.

Tilda ja Mauno -kirja kertoo kahden koululaisen elämästä, heidän kavereistaan ja koulusta.
Koululaisen ilot ja surut nostavat välillä tunteet pintaan. Kukin luku sisältää tarinan, jossa ehtii tapahtua monia käänteitä, yllätyksiä ja harmejakin.

Säännöllisesti kirjaa käyttäneiden oppimistaidot ovat parantuneet merkittävästi. Palaute on ollut hyvin positiivista.
Tehtävät antavat ajankohtaisen tiedon oppilaan lukemisen edistymisestä. Tehtävät voi tarkistaa nopeasti ja helposti.
Kertomuksia voi käyttää myös keskustelun pohjana, tunteiden tunnistamisen, nimeämisen sekä itseilmaisun harjoittelun, tunneälyn ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen.

Kysymyspatteristot auttavat ehyiden virkkeiden kirjoittamiseen ja selkeän kirjallisen ilmaisun kehittymiseen sekä myös omien kokemusten ja ajatusten ilmaisemiseen.


Kirja sisältää 35 kertomustekstiä, monivalintatehtävät ja vastaukset sekä kysymykset teksteistä sisältäen omakohtaisen aiheeseen liittyvän kysymyksen.
Elina Taras-Vaulasvirta

Elina Taras-Vaulasvirta

Elina Taras-Vaulasvirta on kirjoittanut aiemmin kaksi nukkekirjaa. Viimeisin Nukke tunteiden tulkki ja kertojan kaveri -kirjan idea on saada lapset nuken avulla kertomaan tunteistaan.

Elina Taras-Vaulasvirta on pitkän linjan pedagogi, joka on luonut ja käyttänyt paljon tekstejä oppilaiden sanallisen ilmaisun ja tunne-elämän rikastamiseen. Tekstien vastaanotto on ollut hyvin myönteistä. Hymy lasten huulilla on merkinnyt ilon löytymistä, uuden postiivisen kokemuksen saamista.

Tarinan avulla olen saanut nähdä, miten lapset ovat alkaneet loistaa ja iloita osaamisestaan. Lapselle oman tarinan löytäminen on oman itsensä löytämistä. Luottamuksellinen hyvä ilmapiiri luo pohjan uskallukselle olla oma itsensä. Tilda ja Mauno -kirjan tarinat luovat juuri sitä jakamisen, uskalluksen ilmapiiriä, jota lapsi janoaa. Kun joku on kertonut kokemuksistaan, voi itsekin alkaa kertoa. Tässä kirjassa lapsi saa äänen. Kirja auttaa jakamaan kokemuksia, ajatuksia, tunteita. Elina Taras-Vaulasvirta on omakohtaisesti käynyt läpi oppimisvaikeuksien viidakon. Kaikesta selvitään ja humoristinen ilo tuo hauskuuden vaikeuksienkin keskelle.

Hyvä tarina saa lapsen kiinnostumaan lukemisesta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite