BoD Kirjakauppa – Lasten- ja nuortenkirjat

Lukemista pienille lukijoille

Lasten- ja nuortenkirjat

Hyvät lasten- ja nuortenkirjat saattavat nuorta lukijaa matkalla aikuisuuteen. Varhaiset lukukokemukset auttavat hahmottamaan ja ymmärtämään ympäröivää maailmaa lapsentasoisesti. Ensimmäisten seikkailukertomusten parissa lapset oppivat lukemaan ja kirjoittamaan. Kirjojen sankareista he löytävät uusia ystäviä, jotka seuraavat heidän rinnallaan vuosien ajan. Teini-ikäiset voivat löytää nuortenkirjoista apua ja tukea haastavissa elämäntilanteissa tai kohdatessaan surua tai ongelmia, kuten esimerkiksi ensimmäinen sydänsuru, kiusaaminen tai epävarmuus. Kirjat ovat seuranamme kasvun varrella vauvasta taaperoon ja ekaluokkalaisesta teiniin.

Sivu
 1. Valkeat unet
  Valkeat unet Jenni Jänis
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Juminkeko-säätiö Julkaistu: 09.08.2022
 2. Suuria unelmia
  Suosittu
  Suuria unelmia Tarinoita suomalaisista, jotka muuttavat maailmaa - 20 (...)
  Salaado Qasim, Faisa Qasim, Roosa Oksanen
  Kovakantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 19.04.2022
 3. Usko ja epäilys
  Usko ja epäilys Luna Lehikoinen
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 04.04.2022
 4. Minka och Stum-trollet på dagis
  Minka och Stum-trollet på dagis En berättelse och information om selektiv mutism, det v(...)
  Mia Sarvanne
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Avainaskelmin Julkaistu: 22.04.2022
 5. Kirkkosiilit messussa
  Kirkkosiilit messussa Kadonneen ehtoollispikarin arvoitus
  Marjo Ojalammi
  Kovakantinen Kustantaja: Bona Anima Julkaistu: 25.02.2022
 6. Saana ja jumittuvan äänen salaisuus
  Suosittu
  Saana ja jumittuvan äänen salaisuus Mia Sarvanne
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Avainaskelmin Julkaistu: 24.02.2022
 7. Islam 3-4 luokkalaisille
  Islam 3-4 luokkalaisille keltainen sarja
  Sari Medjadji
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 18.02.2022
 8. Miksi olemme täällä?
  Miksi olemme täällä? Suuri islamilainen lastenkirja
  Armeliaimman Palvelija
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 15.02.2022
 9. Islamin historia, laki ja etiikka
  Suosittu
  Islamin historia, laki ja etiikka Yläkoulun islam
  Sari Medjadji
  Pehmeäkantinen Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 03.03.2022
Sivu

Maailma avautuu lastenkirjojen avulla

Hyvät lasten- ja nuortenkirjat saattavat nuorta lukijaa matkalla aikuisuuteen. Jo vauvoille ja pienille lapsille kannattaa lukea ääneen. Kuvakirjat, tarinat, lorut ja sadut auttavat hahmottamaan ja ymmärtämään maailmaa ja kasvattavat lapsen sanavarastoa. Lasten lukukirjat välittävät myös arvoja kuten ystävyys, yhteenkuuluvuus ja rohkeus. Kun lapsi alkaa itse lukea, tukevat lastenkirjat lukemista. Helppolukuiset ensilukukirjat tukevat lapsen lukemista, usein kuvitus tukee luetun ymmärtämistä. Lukutaidon kehittyessä erilaiset seikkailukertomukset, etsivätarinat, tarinat ystävyydestä ja monet muut kirjat kiehtovat nuorta lukijaa.

Jännittäviä seikkailuja ja mielikuvituksen lentoa

Lapsuudessa mielikuvituksella ei ole rajoja. Lastenkirjat antavat erinomaisen mahdollisuuden sukeltaa ennestään tuntemattomiin maailmoihin. Nuori lukija voi kohdata niin noitia, keijuja, peikkoja, kääpiöitä, taikureita kun yksisarvisia tai lohikäärmeitä. Satuhahmot kiehtovat ja kiinnostavat lapsia. He eläytyvät jännittäviin kertomuksiin ja nauttivat tarinoista, joissa hyvä voittaa pahan. Myös hauskat ja humoristiset kirjat ovat erinomaista luettavaa, hassut tarinat voivat kirvoittaa naurut myös lapselle lukevalle vanhemmalle ja mikä on hauskempaa kuin yhteinen nauru. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat, sitä monitasoisemmiksi tarinat muuttuvat. Lastenkirjat auttavat myös vaikeissa tai uusissa elämäntilanteissa, joita lapsi kohtaa elämänsä aikana.

Teini-ikäisen ongelmat

Nuortenkirjojen sankarit kamppailevat samojen haasteiden ja ongelmien kanssa kuin lukijansa. Teini-ikäistä lukijaa kiinnostavat enemmän tarinat ensirakkaudesta ja ensisuudelmasta kuin peikoista ja keijuista. Nuorisokirjallisuudessa käsitellään lukijoille ajankohtaisia teemoja kuten ensirakkaus, ystävyys, erimielisyydet vanhempien kanssa tai epävarmuus omasta itsestä. Nuorisokirjallisuus voi tarjota tukea ja apua nuorelle lukijalleen matkalla aikuisuuteen.

Huvia ja hyötyä pienille ja isommille

Lapset ovat aina kiinnostuneet oppimaan uutta ja lasten- ja nuorten tietokirjat ovat oivallinen tapa ruokkia tiedonnälkäistä jälkikasvua. Olipa kyseessä sitten ympäristö, maantiede, luonto, historia, musiikki, urheilu, lapsille suunnatut tietokirjat tarjoavat tietoa sopivassa ja lapsen kehitystason mukaisessa mittakaavassa. p>

BoD:n kirjakaupasta löydät uusia ja mielenkiintoisia lasten- ja nuortenkirjoja. Mielenkiintoiset tietokirjat lasten tiedonjanoon, hauskat lorut ja runot pienimmille, sadut ja tarinat niin satuolennoista kuin lapsen elämää sivuavista teemoista – kirjakaupastamme löytyy luettavaa jokaiselle!

Search engine powered by ElasticSuite