Luonnontieteiden opiskelua 1930-luvulla

Luonnontieteiden opiskelua 1930-luvulla

Anteron kirjeenvaihtoa kotiväen kanssa

Hannu Pankakoski, Antero Pankakoski

Luonnontieteet & ympäristö

Kovakantinen

344 sivua

ISBN-13: 9789528060772

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.01.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
32,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja perustuu sortavalalaisen Antero Pankakosken (vuoteen 1931 Hällström) opiskelun aikaiseen kirjeenvaihtoon kotiväen kanssa. Anteron molemmat vanhemmat olivat opiskelleet luonnontieteitä Helsingin yliopistossa vuosisadan alussa. Kodin ilmapiiri oli sytyttänyt Anterossa kipinän erityisesti kasvitiedettä kohtaan. Kirjeet sisältävät yksityiskohtaisia kuvauksia opiskeluista 30-luvun Helsingissä. Niissä kuvataan myös Sortavalan pikkukaupungin tapahtumia sekä Laatokan rantahuvilan työntäyteistä elämää puutarhanhoitoineen. Kirjeissä on myös autenttisia kuvauksia poliittisista tapahtumista, kuten Lapuanliikkeen toimista, Svinhufvudin valinnasta presidentiksi ja yliopiston suomalaistamisesta.
Hannu Pankakoski

Hannu Pankakoski

Hannu Pankakoski on sukuhistorioista kiinnostunut eläkkeellä oleva IT-konsultti.

Antero Pankakoski

Antero Pankakoski

Antero Pankakoski syntyi Sortavalassa 7.10.1911. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Sortavalan lyseosta 1929 ja valmistui filosofian kandidaatiksi Helsingin yliopistosta 1935 pääaineinaan kasvitiede ja maantiede. Valmistumisen jälkeen seurasi varusmiespalvelus ja sen jälkeen työskentely assistenttina yliopiston kasvitieteen laitoksella. Työn ohessa ja myöhemmin apurahan turvin hän valmisteli väitöskirjaa Laatokan ulkosaariston kasvillisuusvyöhykkeistä. Tämän työn keskeytti alkanut sota-aika. Sodan jälkeen Antero suoritti varsinaisen elämäntyönsä puutarha-alalla toimien vuodesta 1945 vuoteen 1974 Lepaan puutarhaoppilaitoksen luonnontieteiden ja kasvinsuojelun sekä äidinkielen lehtorina ja myös vuodet 1955 - 1972 ko. laitoksen johtajana. Antero Pankakoski kuoli vuonna 2001.

Elävää historiaa Antero Pankakosken kirjeistä

Puutarha ja Kauppa

huhtikuuta 2022

Ei taida monta alan ammattilaista Suomessa olla, joka ei olisi opiskellut kasvioppia Antero Pankakosken Puutarhurin kasviopista. Monelle hän on myös tuttu opettajan ja rehtorin urastaan Lepaalla. Nyt Anteron poika Hannu Pankakoski on koonnut hienon, elävän historiateoksen isänsä 1930-luvun kirjeistä. Itse ajattelin ensin vain selailla teosta, mutta kummasti aidot kirjeet imaisivat mukaansa 90 vuoden takaisiin tapahtumiin. (...) Hieno kulttuuriteko saada nämäkin asiat kansien väliin, vaikka toki Anteron Pankakosken elämään mahtui paljon merkittäviä asioita myöhempinä vuosikymmeninä.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite