Luterilainen Neitsyt Maria
Suosittu

Luterilainen Neitsyt Maria

Risto Pottonen

ePUB

861,4 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528056188

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 06.03.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Miten Neitsyt Maria on joutunut kadoksiin luterilaisessa perinteessä? Miten hänet voidaan jälleen löytää? Tutkimuksesta käy ilmi, miten uskonpuhdistuksen alkuaikojen kirjoitukset, virret ja myös kirkkovuoden juhlapäivät ja rukousperinne ilmentävät aivan eri tavalla Kristuksen Äidin merkitystä kuin mihin olemme nykyisessä luterilaisuudessa tottuneet.

Tässä teoksessa tutkitaan myös sitä, miten luterilaisella maaperällä syntynyt taide ilmentää Mariaa. Suomalaiset alttaritaulut tutkitaan tarkasti. Avataan virsien ja muun kirkkomusiikin, Bachin, Mendelssohnin, Brahmsin ja suomalaisten säveltäjien teoksia. Kaunokirjallisuus tutkitaan myös, eepokset ja runot. Teologisissa aiheissa tehdään löytöjä niin Marian häivyttämisestä kuin hänen löytämisestään. Kuka on Suomen mariaanisin teologi? Mitä uusin tutkimus on tuonut esiin?

Teos pyrkii siihen, että Kirkon Äidistä tulisi luterilaisellekin läheinen, kunnioitettu, taivaallinen esirukoilija. Sen vuoksi kirjassa on aineistoa unohdettujen juhlapäivien palauttamiseksi, Ave Marian laulamiseksi ja myös meditaatioon ja rukoukseen liittyviä tekstejä.
Risto Pottonen

Risto Pottonen

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.