Maailman syrjällä
Uutuus

Maailman syrjällä

Rita Dahl

Pehmeäkantinen

194 sivua

ISBN-13: 9789528035091

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 14.09.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Suomalainen lukeva yleisö pääsee ensimmäistä kertaa laajassa mitassa tutustumaan portugalilaiseen nykyrunouteen, kun tämä antologia ilmestyy. Maailmanrunouden klassikon asemaan noussutta Fernando Pessoaa lukuun ottamatta muita portugalilaisklassikoita tai modernia runoutta ei ole esitelty järjestelmällisesti suomalaiselle lukijakunnalle.

Valikoiman runoilijat ovat Mário de Sá-Carneiro, Eugénio de Andrade, José Régio, Nuno Júdice,Vasco Graça Moura, João Miguel Fernandes Jorge, Joáquim Pessoa, Fernando Guimarães ja Daniel Augusto da Cunha Faria.

Teoksen toimittanut ja suomentanut Rita Dahl on erikoistunut portugalinkielisiin runouksiin. Hän esittelee runoilijat ja heidän taustansa. Lukijalle tämä on ainutlaatuinen kutsu tanssimaan Lissabonin katujen oudossa valossa ja harhailemaan Porton kaupungin hämärissä kirjakaupoissa.
Rita Dahl

Rita Dahl

Rita Dahl on julkaissut 20 teosta: seitsemän runokokoelmaa, yhden poetiikkaa ja politiikkaa käsittelevän esseeteoksen, viisi matkakirjaa ja viisi muuta tietokirjaa kaivoksista ja kaivospolitiikasta, suomettuneesta sananvapaudesta, sekä kolme muuta tietokirjaa. Kääntäjänä hän on erikoistunut portugalilaiseen kielialueeseen. Hän on kääntänyt viisi teosta, joiden joukossa ensimmäisen portugalilaisen nykyrunouden antologian Maailman syrjällä (Palladium-Kirjat 2017). Hänen runojaan on käännetty 19:lle kielelle. Hän on myös dramaattinen sopraano.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.