Maakunnallinen kuntayhtymä soteuudistuksen tavoitteiden toteuttajana

Maakunnallinen kuntayhtymä soteuudistuksen tavoitteiden toteuttajana

Tutkimus Marinin hallituksen soteuudistuksen tavoitteiden toteutumisesta Etelä-Karjalassa ja neljässä muussa maakunnassa 2008-2019

Ilkka Ronkainen

Yhteiskunta & politiikka

Kovakantinen

174 sivua

ISBN-13: 9789528049272

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 27.09.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
29,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kesällä 2021 eduskunnassa hyväksytty soteuudistus on tehty monissa maakunnissa jo vuosia sitten. Etelä-Karjalassa on toiminut maakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, Eksote, vuodesta 2010.
Tässä kirjassa selvitetään, miten muutos Marinin hallituksen soteuudistuksen tavoitteiden suuntaan on toteutunut sosiaali- ja terveydenhuollossa 2008 - 2019. Onko tuloksissa eroa, jos maakunnassa on toiminut sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatioon perustuva koko maakuntaa käsittävä kuntayhtymä tai ei ole?
Soteuudistuksen 11 tavoitetta mitataan 79 mittarilla. Etelä-Karjalan muutosta vertaillaan Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Satakunnan maakuntiin, joissa ei ole ollut toiminnassa maakunnallista sotekuntayhtymää. Tutkimuksen tulokset ovat mielenkiintoisia ja tuovat uutta tietoa soteuudistuksesta ja sen toimeenpanosta.
Ilkka Ronkainen

Ilkka Ronkainen

Kirjan tekijä on VTM, LJK Ilkka Ronkainen, joka on konsultoinut 25 vuoden aikana sosiaali- ja terveystoimea kaikilla tasoilla alkaen yliopistosairaaloista päätyen sosiaalitoimen yksiköihin, alkaen ylimmästä johdosta päätyen työntekijätasoon. Hän on tehnyt monia selvityksiä sosiaali- ja terveystoimen kehittämisestä eri puolilta maata. Hänen edellinen kirjansa, Hyvinvointivaltiosta arvokkuusyhteiskuntan -kunta paradigman muutoksen kourissa vuodelta 2021, kertoo koronan ja soteuudistuksen jälkeisestä kuntatoiminnasta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite