Mannerheimista Mariniin ja Niinistöön

Mannerheimista Mariniin ja Niinistöön

Vallan verkostot ja neuvonantajat 1944-2021

Seppo Tiihonen

Yhteiskunta & politiikka

Pehmeäkantinen

526 sivua

ISBN-13: 9789528047391

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.07.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
23,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kuinka valtiollinen johtaminen on muuttunut sodan jälkeen?

Mannerheimista Mariniin ja Niinistöön - vallan verkostot ja neuvonantajat 1944-2021 käsittelee valtiojohtamista ja vallanpitäjiä sekä heidän neuvonantajiaan sodan päättymisestä presidentti Niinistön ja pääministeri Marinin kauteen. Kirjan pääosassa ovat presidentit ja pääministerit sekä heidän neuvonantajansa.

Sodan aikana Suomen valtiollisen johtamisen järjestelmä oli keskittynyt jyräten alleen itsenäisyyden alkukaudella kehittyneet parlamentaariset piirteet. Sodan päätyttyä kylmän sodan tulkittiin edellyttävän keskityksen jatkumista. Vasta 1990-luvulta alkaen palattiin parlamentaarisiin käytäntöihin. Presidentti sai tällöin rinnalleen pääministerin ylimmäksi valtiolliseksi johtajaksi. Tämä ilmenee jo kirjan nimessä. Toinen uusi asia oli poliittisten esikuntien synty. Tässä kirjassa huomion kohteeksi nouseekin valtiojohdon poliittinen neuvonantajajärjestelmä, sen synty, laajeneminen ja institutionalisoituminen.

Mannerheimista Mariniin ja Niinistöön on jatkoa tänä vuonna julkaistulle kirjalle Sodan johdon pieni piiri ja jo aiemmin julkaistuille Pieni piiri (2020), Oikea käsi (2014) sekä Keisarin oikea käsi (2015). Kirjasarja päättyy.
Seppo Tiihonen

Seppo Tiihonen

Seppo Tiihonen, VTT, Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin dosentti, on kirjoittanut useita kirjoja hallinnosta, vallasta ja hallitsemisen historiasta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite