Marian luut

Marian luut

Uutuus
Anna Tiitta

Pehmeäkantinen

400 sivua

ISBN-13: 9789528009542

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 01.10.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
23,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
MARIAN LUUT on puhtaasti fiktiivinen sukutarina. Oikeastaan se on peräti saaga, joka ajoittuu vuosille 1865 - 2015.
Kirjassa lyövät kättä etelä ja pohjoinen - entisaikain elämä ja nykyisyys. Luonnon keskellä elävät lappilaiset ja Stockmannin herkkuosaston asiakkaat, jotka ovat puhuneet kotikielenään ruotsia.

Historia ei ole lyhyt, vaikka meistä ihmisistä usein tuntuukin, että kaikki tapahtui juuri äsken.

Juuri äsken, Lapin Maria antoi Laestadiukselle synninpäästön.
Juuri äsken, Pajalan Maria katosi Torniojärven mökistä ja jäi mustasta jokiveneestä yksivuotiaan tyttärensä kanssa Nivasen rantaan.
Juuri äsken Ida-Maria survaisi punakahvaisen naistenpuukon kauppamiehen silmään.
Juuri äsken syntyi neljännen Marian äiti ja samana päivänä tehtiin Kemin edustalla suuri pirtutakavarikko.
Juuri äsken, oli Lapin sota, jonka vaikutuksesta Tornionjokivarren ihmisiin puhutaan vieläkin kuiskaten.
Juuri äsken, syntyi Martta, joka joutui etsimään vuosikymmeniä - ketä milloinkin.
Juuri äsken, katosi neljäs Maria, jota etsittiin koko kylän voimin. Eikä löydetty.
Juuri äsken Kemijoen latvavesien kylät jäivät tekoaltaiden alle ja nimettömät tonkopurot katosivat vedensäännöstelyn myötä.
Juuri äsken!
Marian luut on tarina ihmisistä ja ihmisyydestä. Se on tarina läheisväkivallasta ja keinoista pärjätä elämässä siitä huolimatta. Se kertoo myös koston kierteestä joka ulottuu kolmanteen ja neljänteen polveen. Osansa saavat myös Lapin sotaan ja "jobbaukseen" liittyvät tapahtumat, sekä rahanahneus ja sen seuraukset ihmisille ja ympäristölle.

Jokainen ihminen on tarina, joka ansaitsee tulla kerrotuksi ja jokaisella tarinalla on ainakin yksi kuulija, jonka elämään se tekee vaikutuksen. Niinpä maailman Mariat ja Martat ansaitsevat hekin tulla tarinoiksi, samoin kuin Matteus Markus ja Johannes. Lea ja Raakel. Luka.
Anna Tiitta

Anna Tiitta

"Elämä on ihmisen parasta aikaa."

Olen lappilaislähtöinen Riihimäellä ja Kemissa asuva kirjailija, ja äitini kautta juureni ovat syvällä Tornionjoen varressa. Pääosan lapsuudestani nuoruudesta olen elänyt Väylänvarren kylissä.

Teen kirjani kokonaan itse. Kirjoitan, taitan, toteutan kannet, kustannan, markkinoin, myyn, postitan, laskutan ja teen kirjanpidon kuuliaisesti verottajaa varten.

Tästä kaikesta hurlumheistä pidän taukoa Kittilän Sirkan kylässä, ja paitsi että kirjoitan myös siellä, teen vaelluksia lähituntureille. Käyn toisinaan Särkitunturilla, Pallastuntureilla ja käsivarren Lapissa. Kapuan päiväseltään Taivaskerolle tai Saanalle ja annan tuulen huuhdella ajatuksiani.

Luen kirjoja laidasta laitaan, mieluiten sellaisia, jotka liittyvät historiaan. Kauniilla kielellä huolellisesti kirjoitetut perinteiset lukuromaanit ovat suosikkejani, tekijästä riippumatta.

Rakastan pohjoisen soita ja pieniä suolampia, jokia ja tuntureita. Ne tarjoavat suunnatonta lepoa ja rauhaa, mutta samalla ne haastavat. Siksi Lappi ja pohjoisesta kirjoittaminen.

Otsikon sitaatti: Matti Nykänen.

Website: www.annatiitta.com

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.