Mauno Tekstit ja luetunymmärtämistehtävät
Uutuus

Mauno Tekstit ja luetunymmärtämistehtävät

Elina Taras-Vaulasvirta

Oppiminen & kielet

Rengaskirja

136 sivua

ISBN-13: 9789515682406

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 23.01.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
120,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Mauno luetunymmärtämistehtäväkirja on lyhyitä kertomuksia lukeville sujuvan ja ymmärtävän lukemisen harjoitteluun.

Mukaansatempaavat tarinat auttavat lukijan tekstin ymmärtämiseen ja samaistumisen kautta myös nauttimaan lukemisesta. Monivalintatehtävät harjoittavat luetun tekstin kriittistä tarkastelua, asioiden ja sanojen vertailua. Oikeita vastauksia etsiessään lukija harjaantuu silmäilevään lukemiseen, mutta myös tarkkaan lauseiden ja sanojen loppun asti lukemiseen. Oikein-väärin -väittämät ovat helpompi vaihtoehto harjoitteluun.

Kun tarina alkaa elää se vetää mukaansa. Lukemalla oppii lukemaan.

Mauno-kirja kertoo Maunon elämästä, hänen perheestään, kavereistaan ja koulusta sekä monista paikoista, joissa vierailee.
Mauno on vilpittömän aito ja avoin. Tapahtumien yllättävät käänteet nostavat välillä tunteet pintaan Maunolla, kavereilla niin kuin isoveljelläkin. Kukin luku sisältää itsenäisen tarinan, jossa ehtii tapahtua monia käänteitä, yllätyksiä ja harmejakin. Tehtävien moninaisuus sekä iloinen kuvitus mahdollistavat oppilaille runsaasti harjoittelua.

Säännöllisesti kirjaa käyttäneiden oppimistaidot ovat parantuneet merkittävästi. Palaute on ollut hyvin positiivista.
Tehtävät antavat ajankohtaisen tiedon oppilaan lukemisen edistymisestä. Tehtävät voi tarkistaa nopeasti ja helposti.
Kertomuksia voi käyttää myös keskustelun pohjana, tunteiden tunnistamisen, nimeämisen sekä itseilmaisun harjoittelun ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen.

Kysymykset ja tehtävät auttavat ehyiden virkkeiden kirjoittamiseen ja selkeän kirjallisen ilmaisun kehittymiseen sekä myös omien kokemusten ja ajatusten ilmaisemiseen.


Kirja sisältää 32 kertomustekstiä, monivalintatehtävät ja, oikein-väärin -väittämät tekstistä, vastaukset, kysymykset, tekstin aihepiiriin liittyvät soveltavat tehtävät sekä 32 viivapiirroskuvaa.
Elina Taras-Vaulasvirta

Elina Taras-Vaulasvirta

Elina Taras-Vaulasvirta on pitkän linjan pedagogi.

Hän on kirjoittanut
kolme kertomuspohjaista luetunymmärtämisharjoituskirjaa, jotka ovat saaneet hyvän vastaanoton.

Motivaatio saada lapsi lukemaan on hänen sydämen asiansa. Nähdä ilo lukijan kasvoilla, kun hän on päässyt lukemisen alkuun.

Jatkuva kosketus oppilaisiin antaa hyvän pohjan tehdä uutta materiaalia ja myös kokeilla tekstejä ja tehtäviä oppilailla.

Pitkän uran tehneenä opettajana hän tuntee opettajan työn haasteet. Hän haluaa auttaa opettajia materiaalilla, joka tukee oppilaiden oppimista ja helpottaa opettajan työtä.
Elina Taras-Vaulasvirta haluaa oppilaidensa innostuvan elämän monimuotoisuudesta avaamalla lukijalle elämyksellisiä tekstejä ihmisten, eläinten, eri tieteen ja taiteen alojen maailmasta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite