Mauno Tekstit ja luetunymmärtämistehtävät

Mauno Tekstit ja luetunymmärtämistehtävät

Elina Taras-Vaulasvirta

Oppiminen & kielet

Pehmeäkantinen

136 sivua

ISBN-13: 9789528047957

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.07.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Mauno luetunymmärtämistehtäväkirja on lyhyitä kertomuksia lukeville sujuvan ja ymmärtävän lukemisen harjoitteluun.

Mukaansatempaavat tarinat auttavat lukijan tekstin ymmärtämiseen ja samaistumisen kautta myös nauttimaan lukemisesta. Monivalintatehtävät harjoittavat luetun tekstin kriittistä tarkastelua, asioiden ja sanojen vertailua. Oikeita vastauksia etsiessään lukija harjaantuu silmäilevään lukemiseen, mutta myös tarkkaan lauseiden ja sanojen loppun asti lukemiseen. Oikein-väärin -väittämät ovat helpompi vaihtoehto harjoitteluun.

Kun tarina alkaa elää se vetää mukaansa. Lukemalla oppii lukemaan.

Mauno-kirja kertoo Maunon elämästä, hänen perheestään, kavereistaan ja koulusta sekä monista paikoista, joissa vierailee.
Mauno on vilpittömän aito ja avoin. Tapahtumien yllättävät käänteet nostavat välillä tunteet pintaan Maunolla, kavereilla niin kuin isoveljelläkin. Kukin luku sisältää itsenäisen tarinan, jossa ehtii tapahtua monia käänteitä, yllätyksiä ja harmejakin. Tehtävien moninaisuus sekä iloinen kuvitus mahdollistavat oppilaille runsaasti harjoittelua.

Säännöllisesti kirjaa käyttäneiden oppimistaidot ovat parantuneet merkittävästi. Palaute on ollut hyvin positiivista.
Tehtävät antavat ajankohtaisen tiedon oppilaan lukemisen edistymisestä. Tehtävät voi tarkistaa nopeasti ja helposti.
Kertomuksia voi käyttää myös keskustelun pohjana, tunteiden tunnistamisen, nimeämisen sekä itseilmaisun harjoittelun ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen.

Kysymykset ja tehtävät auttavat ehyiden virkkeiden kirjoittamiseen ja selkeän kirjallisen ilmaisun kehittymiseen sekä myös omien kokemusten ja ajatusten ilmaisemiseen.


Kirja sisältää 32 kertomustekstiä, monivalintatehtävät ja, oikein-väärin -väittämät tekstistä, vastaukset, kysymykset, tekstin aihepiiriin liittyvät soveltavat tehtävät sekä 32 viivapiirroskuvaa.
Elina Taras-Vaulasvirta

Elina Taras-Vaulasvirta

Elina Taras-Vaulasvirta on kirjoittanut aiemmin kaksi nukkekirjaa. Kirjassa Nukke tunteiden tulkki ja kertojan kaveri -kirjan idea on saada lapset nuken avulla kertomaan tunteistaan.

Elina Taras-Vaulasvirta on pitkän linjan pedagogi, joka on luonut ja käyttänyt paljon tekstejä oppilaiden sanallisen ilmaisun ja tunne-elämän rikastamiseen. Tekstien vastaanotto on ollut hyvin myönteistä. Hymy lasten huulilla on merkinnyt ilon löytymistä, uuden postiivisen kokemuksen saamista.

Tarinan avulla olen saanut nähdä, miten lapset ovat alkaneet loistaa ja iloita osaamisestaan. Lapselle oman tarinan löytäminen on oman itsensä löytämistä. Luottamuksellinen hyvä ilmapiiri luo pohjan uskallukselle olla oma itsensä. Tilda ja Mauno -kirjan tarinat luovat juuri sitä jakamisen, uskalluksen ilmapiiriä, jota lapsi janoaa. Kun joku on kertonut kokemuksistaan, voi itsekin alkaa kertoa. Tässä kirjassa lapsi saa äänen. Kirja auttaa jakamaan kokemuksia, ajatuksia, tunteita. Elina Taras-Vaulasvirta on omakohtaisesti käynyt läpi oppimisvaikeuksien viidakon. Kaikesta selvitään ja humoristinen ilo tuo hauskuuden vaikeuksienkin keskelle.

Hyvä tarina saa lapsen kiinnostumaan lukemisesta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite