Minka ja Mykkä-Mörkö päiväkodissa

Minka ja Mykkä-Mörkö päiväkodissa

Tarina ja tietoa tilannekohtaisesta puhumisen vaikeudesta eli valikoivasta puhumattomuudesta

Mia Sarvanne

Luonnontieteet & ympäristö

Pehmeäkantinen

38 sivua

ISBN-13: 9789526952000

Kustantaja: Avainaskelmin

Julkaistu: 11.08.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
12,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämä kauniisti kuvitettu kirja sisältää tarinan ja tietoa tilannekohtaisesta puhumisen vaikeudesta eli valikoivasta puhumattomuudesta. Tarinassa puhumisen vaikeutta edustaa pienen Minka-tytön kanssa kulkeva Mykkä-Mörkö, joka ei puhu päiväkodissa. Mitä jännittävämpi tai pelottavampi tilanne, sitä suuremmaksi Mykkä-Mörkö kasvaa. Mykkä-Mörkö kasvaa erityisesti silloin, kun häneltä kysytään jotakin ja hänen pitäisi vastata. Tarinassa Mykkä-Mörkö saa apua ja rohkaistuu vähitellen puhumaan. Lopulta se pienenee niin paljon, että mahtuu Minkan taskuun.
Jotkut lapset eivät puhu päiväkodissa, tai puhuvat vain joillekin tietyille ihmisille, vaikka puhuminen sujuu kotona helposti. Silloin saattaa olla kyse tilannekohtaisesta puhumisen vaikeudesta eli valikoivasta puhumattomuudesta. Puhumisen vaikeus helpottaa harvoin itsekseen, vaan lapsi tarvitsee aikuisten aktiivista apua. Kirjan loppuosasta löytyy lyhyesti tietoa aikuisille sekä joitakin vinkkejä päiväkotiin lapsen osallistumisen ja puhumiseen rohkaistumisen helpottamiseksi.
Mia Sarvanne

Mia Sarvanne

Mia Sarvanne on lastenpsykiatri ja kuvataidepsykoterapeutti, joka on perehtynyt erityisesti vailkoivan puhumattomuuden hoitoon. Yhdistämällä lapsille suunnatun tarinan ja aihepiiriin liittyvän asiantuntemuksen hänen tavoitteenaan on välittää tietoa, auttaa lapsia löytämään sanoja omalle puhumisen vaikeudelleen tietyissä tilanteissa ja auttaa aikuisia eläytymään puhumattoman lapsen kokemusmaailmaan, jotta lasta olisi helpompi auttaa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite