Miten merten kemia vaikuttaa ilmastomuutokseen?

Miten merten kemia vaikuttaa ilmastomuutokseen?

Matemaattinen analyysi

Matti Moilanen

Luonnontieteet & ympäristö

ePUB

1,1 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528020141

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 02.12.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
7,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Ilmastomuutoksesta ovat kuulleet kaikki ja monet tietävät varmaankin käsitteen ilmastomalli, josta puhuvat etenkin ilmastotieteilijät. Sen merkitys on kuitenkin jäänyt epäselväksi varsinkin, kun ilmastotutkijat eivät juurikaan ole siitä kertoneet. Tilannetta sekoittaa vielä se, että ilmastomalleja on useita, jotka kaikki antavat enemmän tai vähemmän erilaisia tuloksia.

Tämä kirja pyrkii kuvaamaan ymmärrettävällä tavalla sen, mikä on ilmastomalli. Ja kun asiassa on näin päästy alkuun, esitän, mikä on parempi ilmastomalli, oikeastaan se on maapallon energiamuutoksen malli.
Matti Moilanen

Matti Moilanen

Matti Moilanen on DI, jonka opiskelun pääaine liittyi mallintamiseen. 70-luvun alusta työtehtäviin kuului mm osallistuminen Neste Oy:n jalostamoiden käytön ja raaka-ainehankinnan optimointimallien tekemiseen. Sen jälkeen tulivat voimalaitosten käytön optimoinnin mallintaminen, Päijännetunnelin dynaamisen käytön simulointimallin tekeminen ja muutamat muut mallintamistehtävät.

Ilmastomalli alkoi kiinnostaa, koska ilmastomalleista satavat tiedot olivat ristiriitaisia todellisiin mitattuihin lämpötiloihin verrattuna. Lisäksi ilmastotieteilijöiden ja skeptikkojen välinen kinastelu näytti vain yltyvän. Näin päädyin ottamaan itse selvää tilastollisilla menetelmillä käyttäen Internetistä löytyviä mittaustietoja, mikä on oikea ilmastomalli, ja kuinka hyvä se on.
Tulos oli niin suuri yllätys, että kaikille tulee olemaan vaikea hyväksyä sen merkitys. Menetelmät ovat kuitenkin yleisesti hyväksyttyjä ja tulokset on tarkistettavissa. Siksi olen liittänyt mukaan mallissani käyttämän datan.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite