Morsian ja muita kauhunovelleja

Morsian ja muita kauhunovelleja

Zacharias Topelius

Nuortenkirjat

Pehmeäkantinen

168 sivua

ISBN-13: 9789525710274

Kustantaja: Faros

Julkaistu: 09.04.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
24,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Zacharias Topeliuksella (1818-1898) on pysyvä maine Suomen satusetänä, Välskärin kertomusten ja Maamme kirjan tekijänä, jonka opettavaisia tarinoita muistetaan yhä. Nuoren Topeliuksen tuotanto laajentaa tätä kuvaa, ja mukaan tulevat vallankumouksellisuus, eroottiset unelmat ja vahva kiinnostus kauhuromantiikkaan, spiritismiin ja outoihin ilmiöihin.

Morsian ja muita kauhunovelleja sisältää neljä Topeliuksen Helsingfors Tidningariin kirjoittamaa kauhutarinaa, Yöstä aamuun, Susi, Morsian ja Vänrikkivainaan tohvelit. Ne ilmestyvät nyt ensi kertaa suomeksi.
Zacharias Topelius

Zacharias Topelius

Zacharias Topelius (1818-1898) oli monipuolinen kirjailija ja toimittaja, runoilija ja prosaisti. Topelius on vaikuttanut merkittävästi suomalaiseen kulttuuriin: hän on muovannut historiakäsitystämme Suomen herttuattaren (Hertiginnan af Finland, 1850) ja Välskärin kertomusten (Fältskärns berättelser, 1851) kaltaisilla romaaneilla, ja hänen runonsa ovat kaikuneet sellaisissa lauluissa kuin "Kesäpäivä Kangasalla" ja "Varpunen jouluaamuna". Topelius sanoitti virsiä ja julkaisi satuja, löytyypä hänen tuotannostaan myös tulevaisuusfantasioita, kuten jatkokertomus Simeon Levin matka Suomeen (Simeon Levis resa i Finland, 1860). Topeliuksen vaikutus yltää sukupolvien yli. Vuonna 1875 julkaistua Maamme kirjaa (Boken om vårt land) käytettiin koulujen lukukirjana vuosikymmenien ajan.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite