Naisten juttuja

Naisten juttuja

Kaarina de Wolff

Pehmeäkantinen

384 sivua

ISBN-13: 9789524983464

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.03.2010

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
26,24 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Naisten juttuja kertoo muutamista naisista, joita yhdistää lähinnä sama työpaikka, kuivanoloinen valtion virasto. Ollaan ystäviä, ainakin olevinaan, sehän ei estä juoruamasta selän takana. Haaveillaan Mr. Oikeasta, kuunnellaan Nanan ennustuksia, mutta piilotetaan visusti yksityiselämän kolhut ja sielun nirhamat toisilta.
Eila on jäämässä eläkkeelle, tulevaisuus tympeän aviomiehen kanssa ei suuremmin houkuttele, yksinhuoltaja Eerika piehtaroi loputtomasti viime kesän auervaara-kokemuksensa kanssa ja pelaa hysteerisesti tietokonepeliä. Tunnekylmä Maria kuvittelee olevansa muiden yläpuolella ja tukityöllistetty somalityttö Nadifa pohtii perimmäisiä kysymyksiä ja sommittelee mandaloita.
Kirjan miehet ovat vahvasti mukana, roistoja ja ritareita on tarjolla. Ylitarkastaja Kullervo Karppinen upeassa solmiossaan myhäilee, hän ei enää liiemmin tämän viraston asioista perusta...
Kaarina de Wolff

Kaarina de Wolff

Kaarina de Wolff kuuluu suuriin ikäluokkiin (s.1945), kirjoittelee eläkepäiviensä ratoksi. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri. Työikä hupeni mielenkiintoisissa tehtävissä ammattijärjestössä, tilaa ei tällöin ollut kirjoittamiselle.
Eläkkeelle jäätyään hän on julkaissut kirjan talonrakentamisesta naisen näkökulmasta: Oma tupa ja takka, Pilotkustannus 2006.

BoD:n kautta on julkaistu seuraavat kirjat: Oolantia suomeksi, 2006 (viihdyttävä, omiin kokemuksiin perustuva kertomus eräästä kesästä pienellä saarella), Punaiset viinimarjat, 2008 (kertoo äidin tunteista, kun aikuisen pojan elämä on suistunut pahasti raiteiltaan), Naisten juttuja, 2010 (mukaansa tempaava romaani toimiston naisista) ja Rakkahin sisko, 2014 (muistelmateos sisarusten väleistä, sairaudesta ja kuolemasta. Tapahtumapaikkana Kalifornia).

Website: www.kaarinadewolff.fi

Päätalo-instituutin Möllärimestari-raati

heinäkuuta 2010

Naisten juttuja on kirja, joka ei heti avaudu y-kromosomin omaavalle lukijalle. Putkiaivon käsityksen mukaan kirja on kirjoitettu kuten spaghettiaivo sen tekisi: ajatus harhaillen, huomio heittelehtien epäolennaisuudesta toiseen. Ensi näkemältä kirja näyttääkin kioskin rakkauspokkarilta. Hiljalleen viraston naisten elämään herää kiinnostus. Joukossa on juonittelua, piilotettuja tunteita, peiteltyä ja avointa kaupankäyntiä ja kateutta. (...) Vaikka kirja etenee paikoin löysähkösti, pitää tarina otteessaan. (...) kokonaisuus on varsin mukaansa tempaava, kieli mainiosti oivaltavaa ja juoni sommiteltu kerrassaan herkullisen taitavasti. Parhaimmistoa!

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.