Matkailu & maantiede

Ihmiset matkustelevat kerätäkseen uusia kokemuksia ja kokeakseen seikkailuja. Kulttuurierot ja erilaiset elämäntavat ovat usein suurin syy lähteä toiseen maahan, sillä oikeaa ymmärrystä toisia tapoja ja perinteitä kohtaan saa kunnolla vain paikan päällä. Matka vieraaseen kulttuuriin kannattaa valmistella etukäteen – käsitys vierailtavan maan maantiedosta, omista matkareiteistä, paikallisista tavoista ja muista matkakohteen oleellisista asioista on usein eduksi.

 1. Uutuus
  Naisia matkalla Tyttöjä, vaimoja ja ikäneitoja maailmalla
  Laila Heinemann
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 11.02.2019
 2. Uutuus
  Eurooppa, pyörä ja jussi Jussi Saarikoski
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 23.01.2019
 3. Suosittu
  Road Trip - Yhdysvallat Oppaasi eeppiseen automatkaan
  Tiina Güttler
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 17.12.2018
 4. Polkupyörällä Euroopassa Tarinoita satulan selästä
  Pertti Palviainen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 09.02.2015
 5. Intia ja Nepal - Totuus on tarua ihmeellisempää sadekauden vaellusmatka Himalajalla
  Matti Munnukka
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 06.09.2018
 6. Matkailumuistoja Kuvaus matkasta Maaningalta lestadiolaisuuden syntysij(...)
  Hannu Hyttinen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 26.06.2018

Matkaopas mukaan maailmalle

Täysin vieraassa maassa voi tottunutkin matkaaja tuntea olonsa alkuun eksyneeksi. Jokaisessa kadunkulmassa on tehtävä päätös seuraavasta suunnasta, nähtävyydestä, vierailtavista kaupunginosista, syömisestä ja yöpymisestä. Monia päätöksiä, jotka on helppo tehdä hyvän matkaoppaan avulla. Katso, löytyykö BoD:n valikoimasta opas seuraavaan matkakohteeseesi – tai inspiroidu tarjolla olevaista kirjoista ja valitse seuraava seikkailu niiden perusteella.

BoD:n matka- ja kielioppailla varmasti reissuun

Kielimuuri on matkaajille usein korkea, varsinkin jos englanti ei kohdemaassa ole yleisesti käytössä. Kommunikaatio on kuitenkin ehdotonta aina suunnan kysymisestä kadulla ruuan tilaamiseen ravintolassa. Kompakti kieliopas auttaa ilmaisemaan itseään paremmin – tai ainakin saamaan muutaman sympatiapisteen paikallisilta. Parhaat paikat löytyvät matkalla muiden matkailijoiden suositusten avulla ja kokemukseen perustuva matkakertomus on aina hyvä lisä oppaiden lisäksi. Mitä virheitä kannattaa välttää ja mihin pitäisi turistina kiinnittää erityistä huomiota? Muiden matkakokemuksista saat hyvän käsityksen paikallisesta kulttuurista ja olet valmis matkaan.

Inspiraatiota uusiin seikkailuihin

Jos et vielä tiedä, mihin suunnata seuraavalla lomalla, voi matkailu- ja maantiedekirjojen selailu auttaa päätöksessä. Vaikka et olisi lähiaikoina lähdössä uusiin seikkailuihin, voi niihin syventyä myös kotoa käsin: olipa kyse kielistä, kulttuurista, tulivuorista tai eri maanosien maantieteellisistä erikoisuuksista, voit tutkia maailmaa ja sen syntyä BoD:n laajan kirjavalikoiman ansiosta mistä ja milloin vain.