Matkailu & maantiede

Ihmiset matkustelevat kerätäkseen uusia kokemuksia ja kokeakseen seikkailuja. Kulttuurierot ja erilaiset elämäntavat ovat usein suurin syy lähteä toiseen maahan, sillä oikeaa ymmärrystä toisia tapoja ja perinteitä kohtaan saa kunnolla vain paikan päällä. Matka vieraaseen kulttuuriin kannattaa valmistella etukäteen – käsitys vierailtavan maan maantiedosta, omista matkareiteistä, paikallisista tavoista ja muista matkakohteen oleellisista asioista on usein eduksi.

 1. You must not forget to take your own harness Travel Reports from Southern Finland, between Eckerö an(...)
  Kaisa Kyläkoski (Ed.)
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 19.09.2008
 2. Oravanpyörästä Onnellisten saarille Koti Kanarialla
  Heli Ilaskari (Ed.)
  Kustantaja: Auriart Julkaistu: 29.10.2008
 3. Sapatilla Espanjassa Minna-Liisa Mathalt, Pentti Parviainen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 03.11.2008
 4. Tiikerin jalanjälki Reijo Härkönen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 30.12.2009
 5. Vuosi Tunisiassa pohjoisen naisen silmin Helena Ferchichi
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 17.09.2010
 6. Branco Pelele Vapaaehtoistyöntekijänä Guinea-Bissaussa
  Niina Numminen
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 14.04.2011
 7. Kapinakylä tänään Elinvoimainen Mäntsälä
  Anneli Kankaanpää
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 09.05.2012
 8. Suomen kuppikivet I Länsirannikko ja Pirkanmaa
  Veikko Matinolli
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 11.06.2012
 9. Suosittu
  Miljoona askelta Aasiassa Insinöörit reppumatkalla
  Riitta Rusila
  Kustantaja: Books on Demand Julkaistu: 05.10.2012

Matkaopas mukaan maailmalle

Täysin vieraassa maassa voi tottunutkin matkaaja tuntea olonsa alkuun eksyneeksi. Jokaisessa kadunkulmassa on tehtävä päätös seuraavasta suunnasta, nähtävyydestä, vierailtavista kaupunginosista, syömisestä ja yöpymisestä. Monia päätöksiä, jotka on helppo tehdä hyvän matkaoppaan avulla. Katso, löytyykö BoD:n valikoimasta opas seuraavaan matkakohteeseesi – tai inspiroidu tarjolla olevaista kirjoista ja valitse seuraava seikkailu niiden perusteella.

BoD:n matka- ja kielioppailla varmasti reissuun

Kielimuuri on matkaajille usein korkea, varsinkin jos englanti ei kohdemaassa ole yleisesti käytössä. Kommunikaatio on kuitenkin ehdotonta aina suunnan kysymisestä kadulla ruuan tilaamiseen ravintolassa. Kompakti kieliopas auttaa ilmaisemaan itseään paremmin – tai ainakin saamaan muutaman sympatiapisteen paikallisilta. Parhaat paikat löytyvät matkalla muiden matkailijoiden suositusten avulla ja kokemukseen perustuva matkakertomus on aina hyvä lisä oppaiden lisäksi. Mitä virheitä kannattaa välttää ja mihin pitäisi turistina kiinnittää erityistä huomiota? Muiden matkakokemuksista saat hyvän käsityksen paikallisesta kulttuurista ja olet valmis matkaan.

Inspiraatiota uusiin seikkailuihin

Jos et vielä tiedä, mihin suunnata seuraavalla lomalla, voi matkailu- ja maantiedekirjojen selailu auttaa päätöksessä. Vaikka et olisi lähiaikoina lähdössä uusiin seikkailuihin, voi niihin syventyä myös kotoa käsin: olipa kyse kielistä, kulttuurista, tulivuorista tai eri maanosien maantieteellisistä erikoisuuksista, voit tutkia maailmaa ja sen syntyä BoD:n laajan kirjavalikoiman ansiosta mistä ja milloin vain.