Perestroikaa pelastamassa

Perestroikaa pelastamassa

Finnidean tarina 1987 -93

Ilkka Ronkainen

Romaanit & novellit

ePUB

2,6 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528090786

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.06.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
10,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Taistolainen konsultti innostui perestroikasta ja näki, ettei Gorbatshov onnistu ilman suomalaisten apua. Hän perusti tietotaitokauppaan erikoistuneen Finnidea Oy:n. Puoluesuhteiden avulla yritykselle avautuivat kaikki ovet Neuvostoliitossa. Moskovassa järjestetty tulosjohtamisseminaari oli suuri menestys ja Finnidea pääsi tapaamaan Neuvostoliiton ylimpiä johtamisen asiantuntijoita. Neuvostoliitossa ei tunnettu lainkaan modernia liikkeenjohtamista. Ihmisten johtaminen ja muutoksen johtaminen olivat hukassa. Finnidea varoitti Gorbatshovia, että hänen johtamisensa johtaa kaaokseen.
Finnidea pyrki hyödyntämään neuvostoliittolaisia keksintöjä, joita tehtiin valtava määrä ja joista hyödynnettiin vain alle prosentti. Yhteistyö törmäsi pian byrokratiaan, jonka voittamiseksi Finnidea ryhtyi perustamaan erityistalousaluetta Saimaan kanavan vuokra-alueelle. Ideana oli jalostaa keksintöjä läntisellä osaamisella tuotteiksi ja valmistaa niitä erityiseduin. Neuvostoliitto hyväksyi ehdotuksen, mutta Suomen hallitus kaatoi sen ja aloitti aloitteentekijöiden jahdin.
Finnidean uudet ajatukset joutuivat vaikeuksiin. Selvisi, ettei Neuvostoliitossa mitään perestroikaa ollut Moskovan pienen aktivistiporukan ulkopuolella. Perestroikalle kävi niin, kun Finnidea oli ennustanut. Kirjassa kerrotaan mielenkiintoisia asioita Gennadi Janajevin elokuun 1991 vallankaappauksesta.
Kun NKP hukkasi valtansa, menetti Finnidean puoluekortti merkityksensä. Yritys ehti sen avulla järjestää monia asioita ensimmäisenä maailmassa. Tällaisia olivat mm. purjeveneellä käynti Tallinnassa 1987 ja polkupyöräily Suomen Valamosta Laatokan Valamoon 1989.
Ilkka Ronkainen

Ilkka Ronkainen

Ilkka Ronkainen on 21.9.1949 syntynyt valtiotieteen maisteri, joka teki elämänuransa julkishallinnon liikkeenjohdon konsulttina. Hän viettää eläkepäiviään Armeniassa. Hän on kirjoittanut kirjoja omasta elämästään: Pojan alkulaukka Karjalan kunnailla, Hippi ja kommunisti ja Rautaesiripussa oli reikä. Omaelämänkerrallisten kirjojen lisäksi hän on kirjoittanut kirjan Armenian vallankumouspäiväkirja, veretön vallankumous on mahdollinen. Kirja käsittelee Armenian vallankumousta huhtikuussa 2018.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite