Pirulainen vaanii kuin tauti

Pirulainen vaanii kuin tauti

Turja Tapio Turenius

Kovakantinen

220 sivua

ISBN-13: 9789528014515

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 18.11.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Luulisi seitsemänkymppisen miehen, joka on tottunut sulan maan aikana pyöräilemään pitkin Etelä-Pohjanmaata, talvisin hiihtämään kotimaisemissa, Lapissa ja Kainuussa sekä vuodenajasta riippumatta uimaan Seinäjoen uimahallissa, kärsivän karanteenista. Mutta mitä vielä, koronapirulaisen kiusaksi Turja lisäsi yhden päivälenkin borderterrieri Capun kanssa Linnanpuiston ja Pajuluoman maisemissa.
Salaisena aseena hänellä oli vielä kiekonheitto, ja ukko alkoi paiskoa limppua. Hengenravintoa hän saa blogikirjoittelusta ja sitä evästä on piisannut tähän kirjaan.
Turja sanoo tottuneensa ilmaisemaan asioita ja itseään kirjoittamalla, ja siihen karanteeni on tarjonnut likietuisen alustan ja ylimääräistä aikaa. Ja havaintoja on tullut talletettua jo ennen koronan pirulaistakin. Havainto kun on kaiken inhimillisen alku.
Turja Tapio Turenius

Turja Tapio Turenius

Turja Tapio Turenius (s.1948) on kasv.kand. ja ammatiltaan journalisti, joka työskenteli alalla 40 vuotta, pisimpään eli kolmekymmentä vuotta Ilkan toimitussihteerinä ja toimittajana sekä Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalaisen toimittajana. Vuodet pitäjänlehdissä opettivat tarttumaan tehtävään kuin tehtävään niin kynään kuin lehtiöön sekä kameraan.
Päivittäisen lehtityön rutiineja ja kyynistymistä Turenius torjui nikkaroimalla nurkkapakinoita ja värkkäämällä novelleja, siis vanhan liiton mies. Nyt hän tarjoaa lukijoille valikoiman kolumneja, pakinoita ja novelleja.

Ratkaisevana kosketuksena kirjallisuuteen Turja pitää sitä, kun hän parikymppisenä kesätyöntekijänä oli Finlaysonilla Tampereella samassa tehtaassa, jossa Väinö Linna aikoinaan oli karstaajana. Siellä oli tuolloin vielä Linnan aikaisia työtovereita, jotka kertoivat muistojaan vaiteliaasta kirjailijasta.

Elämä rakentuu tarinoista.

Arkisia havaintoja pitkin poikin maailmaa

Ilkka-Pohjalainen

helmikuuta 2021

Tureniuksen pakinoita ja novelleja sisältävä teos alkaa korona-aikana syntyneillä pakinoilla. Vaikka kokemus meille ikäihmisille on yhteinen, yhteen pötköön ladottuina ne lähes ahdistavat, olkoonkin, että kirjoittaja on hakenut pakinoihinsa karanteenikevennyksiä. (...) Kirjan parasta antia ovat työtovereista ja kirjailija Matti Mäkelästä laaditut muistokirjoituksen tapaiset tekstit, joihin vakavasta aiheesta huolimatta ja onnistuttu tuomaan mukaan myös huumoria. (...)
Armoitettu Turja Tapio Turenius on arkisten havaintojen tekijänä. Samala tahti jatkuu novelleissa, joissa vilahtaa eteläpohjalainen puheenparsi.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.