Pitkospuut
Uutuus

Pitkospuut

Runoja

Kari Waris , Kyösti Waris (Ed.)

Klassikot & runot

Kovakantinen

116 sivua

ISBN-13: 9789528064534

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 29.11.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
33,50 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja koostuu runoista, jotka kuvaavat kirjoittajan, tavallisen vähäosaisen ihmisen, tuntemuksia elämän kovuuden keskellä. Runot kertovat kirjailijan kokemuksista ja kärsimyksistä köyhänä, hyljeksittynä ja yksinäisenä, ystävää vailla olevana ihmisenä. Ne kertovat myös nuoruuden rakkaudesta, hänelle niin merkityksellisestä ihmissuhteesta, joka kerran päättyi ikävään.
Monet runoista kuvaavat luontoa, kuten Lapin erämaata, herkin sävyin. Joissakin runoissaan kirjailija näyttää aavistavan jopa sen vuoden- ja vuorokaudenajan, jolloin hän kuolee sekä ne tapahtumat ja olosuhteet, jotka liittyivät hänen kuolemaansa.
Runoissa kuvastuu kirjailijan näkemys siitä, että ihminen on ikuisuuden olento, ja hänen tekonsa arvioidaan lopulta. Runoissaan hän nousee kerran valkeana joutsenena valoon tuonelan synkän virran pimeydestä ja unhon yöstä. - Kirjoituksissa korostuvat runoilijan tavaton herkkyys, elämänviisaus ja kielellisen ilmaisun taitavuus.
Kari Waris

Kari Waris

Kari Waris syntyi 19. marraskuuta 1948 Lahdessa, missä hän myös myös kuoli 29. lokakuuta 2021. Hän asui suurimman osan elämästään Hollolassa. Nuoruudessaan hän opiskeli Lahden lyseossa suorittaen keskikoulun ja sen jälkeen kauppaopistossa. Opintojen jälkeen hän työskenteli myyjänä mm. urheiluliikkeissä.
Kirjailijan harrastuksia olivat mm. partio, yleisurheilu, mäkihyppy, musiikki ja kirjallisuus. Hän harrasti kirjoittamista lähes koko aikuisikänsä ja jätti kuollessaan laajan kirjallisen aineiston, mistä tämän kirjan runotkin on koottu. Kirjailijan hauta on Hollolan vanhan Pyhän Marian kirkon hautausmaalla.

Kyösti Waris

Kyösti Waris (Ed.)

Kyösti Waris on kirjoittajan veli. Hän on toimittanut tämän kirjan kirjailijan muistoksi.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite