Poikani Olavi

Poikani Olavi

Ulla-Kirsti Junttila

Romaanit & novellit

Kovakantinen

272 sivua

ISBN-13: 9789515682956

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.03.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
31,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Poikani Olavi -romaani on tositapahtumiin perustuva kertomus suomalaisperheen kohtaloista Neuvostoliitossa ja Suomessa 1930 - 40 -lukujen poliittisissa myrskyissä. Perheen isä, Lasse oli muuttanut perheineen Norjasta Neuvostoliittoon vuonna 1920 ja hän avioitui 1920-luvun lopulla punapakolaisena perheineen Suomesta Ruotsin kautta Neuvostoliittoon muuttaneen Kertun kanssa. Perheen poika, Olavi syntyi Leningradissa vuonna 1931. Vanhempien pidättämisen jälkeen Olavi jäi Kertun vanhempien kanssa II maailmansodan myötä piiritettyyn kaupunkiin.
Romaani perustuu osittain Lassen (Lars Junttila, 1904 - 1999) perheelleen kirjoittamiin muistelmiin elämästään Neuvostoliitossa ja Suomessa vuosina 1931 - 1945. Tietoja on täydennetty valtiollisen poliisin arkistoissa olevilla tiedoilla hänestä. Rinnan hänen tarinansa kanssa kerrotaan hänen vaimonsa Kertun ja poikansa Olavin sekä Kertun vanhempien elämästä Leningradissa vastaavana ajanjaksona. Siltä osin tiedot perustuvat puolisoiden kirjeisiin sekä kyseistä aikakautta koskeviin kirjoituksiin ja tutkimuksiin.
Ulla-Kirsti Junttila

Ulla-Kirsti Junttila

Ulla-Kirsti Junttila on vuonna 1950 syntynyt teollinen muotoilija ja taiteen lisensiaatti. Hän on toiminut pitkän uransa aikana tuote- ja ympäristösuunnittelijana, opettajana ja tutkijana sekä julkaissut työhönsä liittyen useita tietokirjoja kaupunkiympäristön suunnittelusta. Kirjoittaminen on aina liittynyt kiinteänä osana hänen työhönsä, oppi- ja tietokirjojen lisäksi hän on kirjoittanut useisiin alan julkaisuihin ja laatinut lukuisan määrän erilaisia tutkimus- ja suunnitteluraportteja. Näiden kirjoitustehtävien myötä on myös herännyt kiinnostus luovaan kirjoittamiseen, joka on viime vuosina syrjäyttänyt ammatilliset kirjoitustehtävät. Hän on opiskellut luovaa kirjoittamista mm. Turun yliopiston kursseilla, joiden innoittamana on syntynyt sekä novelleja että romaanikäsikirjoituksia, joista Poikani Olavi ilmestyy nyt ensimmäisenä kirjana.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite