Rahikainen

Rahikainen

Sotajermun siviilitarina

Ilkka Ronkainen

Kovakantinen

512 sivua

ISBN-13: 9789523396357

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.06.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
39,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Rahikainen on tosiasioihin perustuva kertomus pohjoiskarjalaisen sotajermun ja hänen perheensä kasvusta ja kehityksestä sekä taistelusta yksityisen vähittäiskauppiaan vapauden puolesta. Teos ajoittuu vuosiin 1945-69.
Rahikainen palaa Lapin sodasta ja innostuu kommunismista, mutta isä ei anna poikansa avata kauppaa ennen kuin hän tarkistaa poliittisen kantansa ja vakiinnuttaa elämänsä menemällä naimisiin. Kauppa tuottaa hyvin, mutta menestys menee isän pussiin. Rahikainen joutuu maksamaan kovan hinnan omasta kauppapaikasta Ylämyllyltä Paloaukean läheisyydestä. Kauppapaikka on erinomainen. Kun tukkuliikkeet tekevät vallankaappauksen ja vähittäiskauppiaasta on tulossa tukkukaupan torppari, nousee Rahikainen vastarintaan ja organisoi ensin lääninsä kauppiaat liikevaihtoverokapinaan ja valitaan sitten Suomen kauppiaiden edusmieheksi vastustamaan kauppatoiminnan keskittymistä.
Rahikaisen unelma on itsenäinen ja vapaa kauppias, joka saa ostaa tavaransa, mistä haluaa. Unelman rakentaminen aloitetaan keskittämällä kauppiaiden rahaliikenne omaan pankkiin ja hankkimalla omistukseen oma tukkuliike, jonka toimitusjohtajaksi Rahikainen nimetään. Sitten sattuma astuu peliin.
Ilkka Ronkainen

Ilkka Ronkainen

Ilkka Ronkainen on Tuupovaarassa 21.9.1949 syntynyt valt. maisteri, joka teki työuransa julkihallinnon kehittämiskonsulttina. Hän muutti vuonna 2010 viettämään eläkepäiviään Armeniaan. Hän luonnehtii itseään lukihäiriöiseksi luomukirjailijaksi, koska hänellä todettiin oppikoulun pääsykokeissa lukihäiriö. Luomu tulee siitä, että hän on tehnyt kirja alusta loppuun itse. Tämä kirja on Ilkan neljäs teos. Hänen aiemmat teoksensa ovat: "Rahikainen -sotajermun siviilitarina" (2017), "Pojan alkulaukka Karjalan kunnailla - veijaritarina sielun silmin" (2018) ja "Armenian vallankumouspäiväkirja -veretön vallankumous on mahdollinen" (2018).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.