Roopesta Crescendoon
Uutuus

Roopesta Crescendoon

Kuvanveistäjäpari Taisto Martiskainen ja Maija Nuotio

Jyri Martiskainen

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

204 sivua

ISBN-13: 9789528065241

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 23.06.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
35,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kuvanveistäjäpari Maija Nuotio - Taisto Martiskainen

'He elävät maallikolle tuntemattomassa maailmassa, jossa joka hetki luodaan uutta ja ennen olematonta. Uuden luomisesta he elävät. Uskaliaat kuvanveistäjät ateljeessaan antavat vieraille kuvan, että lumoava on taiteen maailma, onnellinen on ihminen, joka on sen saanut huomenlahjakseen.'
     Eero Noppa, Jalasjärven joulu, 1965

Avaan kirjassani taiteilijaperheen elämää syntymästä kuolemaan. Kuvaan lapsen kasvamista kipsisäkkien keskellä ja kerron, mitä kätkeytyy teosten taakse. Kirjoitan siitä arjesta, jossa monet kuvanveistäjäparin teokset ovat syntyneet.

Kirjani ei ole täydelllinen historiikki tai teosluettelo, mutta se pyrkii antamaan käsityksen Maija Nuotion ja Taisto Martiskaisen taiteellisesta luomistyöstä. Kerron heidän tarinansa omien kokemusteni pohjalta käyttäen täydentävänä lähteenä sukulaisten ja sisarusteni haastatteluja sekä satojen sanomalehtiartikkeleiden sisältöjä.

Kirjoitin kirjan kunnioituksesta vanhempieni elämäntyötä ja suomalaista kuvanveistoa kohtaan.

Toivottavasti viihdyt kirjani parissa T: Jyri Martiskainen
Jyri Martiskainen

Jyri Martiskainen

Olen kahden kuvanveistäjän poika, joka halusi täysin toisenlaisen elämän, mitä vanhempani elivät. Halusin vakituisen työn ja ansion enkä sitä epävarmuutta, joka perhettämme ympäröi.

En kuitenkaan täysin osannut irrottautua taidemaailmasta, koska musiikki ja valokuvaus veivät minua nuoresta lähtien. Laitoin kuitenkin asiat tärkeysjärjestykseen ja työskentelen tällä hetkellä rehtorina Joensuussa.

Soitan, laulan, sävellän ja valokuvaan edelleen työni vastapainona. Nautin myös kiireettömästä kirjoittamisesta itselleni tärkeistä asioista. Roopesta Crescendoon on toinen julkaisuni, jonka pariin olen palannut aina ajan salliessa 10 vuoden aikana. Mottoni: Tee loppuun se, minkä olet aloittanut.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite