Rutinoff X

Rutinoff X

Rauno Vääräniemi

Pehmeäkantinen

212 sivua

ISBN-13: 9789522867094

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 19.08.2013

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
16,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
RUTINOFF X on kymmenvuotisjuhlakirja.

Nettikirjoittelu Rutinoffin kuskista ja kumppaneista alkoi helmikuussa 2003. Kirja nivoutuu tiiviisti yhteen netissä www.rutinoff.net sivuilla oleviin Rutinoffin kuskin tarinoihin. Kirjan henkilöt ovat suurimmaksi osaksi tuttuja netistä. Mukana on toki uusia tuttavuuksia.

Rutinoffin kuski on rikas yksin elävä elämäntapa-autoilija, jonka ei tarvitse käydä rahan vuoksi töissä. Mies ei leveile rahoillaan ja ajaa vaatimattomasti Rutinoffilla, autolla joka ei herätä kateutta kanssa-autoilijoissa. Hän seuraa naapuruston autoilevien ihmisten elämää ja pitää yhteyttä autoileviin tuttaviinsa. Lähtökohtaisesti kirjan elämän pitäisi olla täysin normaalia.

Ei, sitä se ei kuitenkaan ole, vai kuinka moni on tasapainottanut autonsa renkaat Mazdan katolla moottoritiellä? Kirjassa eletään aikaa syksystä kesään. Matkan varrelle mahtuu monenlaisia tapahtumia, kuten uuden hybridin koeajo, Corollan vikaantuminen, Camryn osto, pukkikeikka, työharjoittelu autoliikkeessä, punaisen Dartin kirous ja paljon muuta.

Henkilöistä tavataan mm. Rambe Nokivasara, hinausautoyrittäjä, joka saattaa jättää poikkipuoleisen sanan sanojan kylmäksi. Ylikonstaapeli Jöö, jonka uusia bisneksiä ovat autokoulu ja vanhusten ajokunnosta huolehtiminen. Maija Yökkäri, joka on saanut päähänsä, että Rutinoffin kuskin pitää suorittaa pakollinen työharjoittelu. Oskari Närä, jonka usko omaan automerkkiin Toyotaan ei horju, vaikka takaiskuja satelee välillä niin vasemmalta kuin oikealtakin.

Kirjassa kärjistetään, yleistetään ja haukutaan autoja, automerkkejä ja niiden omistajia. Luonnollisesti jokainen kirjan henkilöhahmoista puolustaa omaa aatettaan, eli tässä tapauksessa automerkkiään tai työtään autoilun parissa. Kaikki tapahtumat ovat tässä ajassa ja voivat periaatteessa koskettaa ketä tahansa. Kuka tahansa voi olla tämän kirjan Rutinoffin kuski.

RUTINOFF X on kirjoittajan seitsemäs kirja ja paluu juurille ja sillehän ei voi muuta kuin nauraa.

Rauno Vääräniemi

Rauno Vääräniemi

Kirjailijan ura alkoi vuonna 2003 täysin yllättäen. Tekemisen puute ajoi kokeilemaan jotain uutta ajanvietettä ja niin löytyi kirjoitusharrastus. Mitään entistä pohjaa tai koulutusta kirjoittamiseen minulla ei ole. Kirjoittaminen on keskittynyt pitkälti autoiluun, sillä autot ja ihmiset autoilun parissa ovat aina olleet suuri kiinnostukseni kohde.

Ensimmäisenä päivänvalon näki Rutinoffin kuski, tuo autoilun sankari. Kirjoittelut alkoivat nettisivuilla, mutta vauhtiin päästyä samaiseen valoon on putkahtanut monia muita henkilöitä ja useita kirjoja. Kirjani ovat faktan ja fiktion sekamelskaa, eli täysin viihteellistä kirjallisuutta. Kieli poskella mennään kannesta kanteen.

Kirjailijan omat sivut osoitteessa www.rutinoff.net pitävät sisällään valtaisan määrän kaikenlaista materiaalia. Sivustolla on myös oma ryhmä Facebookissa.

Website: www.rutinoff.net

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.