Samaa sukua?
Uutuus

Samaa sukua?

Oulun Lille-suku

Hannu Niilonheimo

Pehmeäkantinen

310 sivua

ISBN-13: 9789528045465

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.04.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
25,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Oulun kaupunki perustettiin Kaarle-kuninkaan käskykirjeellä 1605, siitä alkoi tämän Pohjanmaan ja Itämeren pohjoisimman kaupungin nousu kaupan ja merenkulun mahtitekijäksi jota kesti lähes 200 vuotta purjelaivakauden loppuun saakka. Tervaa - puuta - pikeä ja laivoja. Ensin Tukholmaan, sitten Pohjanmerelle, Välimerelle, ja viimein useimpiin maailman suuriin kauppasatamiin valtamerten taakse, johti oululaisten tie heidän itse rakentamillaan laivoilla.

Oulun Lille-suku. Oli taitavia käsityöläisiä, mestareita suutari-, räätäli- ja kultaseppien ammattikunnissa, puuseppiä ja työmiehiä laivoja veistämässä, merenkulkijoita kansipojista kapteeneihin, virkamiehiä ja maamiehiä auran varressa maakunnan eri tiloilla.

Todellisuus on usein tarua ihmeellisempi.
Tutkittua tietoa ja tarinaa todellisista henkilöistä perustuen 169 jälkipolvitauluun. Löydä isovanhempasi tai sukulaisesi tervaporvareiden Oulusta.
Hannu Niilonheimo

Hannu Niilonheimo

Olen suku- ja historiantutkimuksen harrastaja kohteina erityisesti Pohjanmaa ja sen kauppa-, talous- ja sukuhistoria. Yleinen historia, merenkulku, tositarinat ja tapahtumat, ihmiskohtalot aikana ennen sähköä ja kännyköitä kiinnostavat minua erityisesti. Koulutukseltani olen elämänkoulua käynyt opettaja ja insinööri.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.