Sosiaaliturvan muutostarpeet: SOTU-uudistus

Sosiaaliturvan muutostarpeet: SOTU-uudistus

Toimeentulotuen asiantuntijan pohdintaa

Juhani Vehmaskangas

Yhteiskunta & politiikka

ePUB

855,7 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528047704

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 08.08.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
2,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirjassa (vihko) käsitellään tarvetta muuttaa sosiaalisia tulonsiirtoja koskevaa lainsäädäntöä tulevaisuudessa inhimellisemmäksi. Kirjoittajan näkemys on, että oikea suunta olisi pyrkiä perustuloon, eli kansalaispalkkaan.

Nykyjärjestelmässä rahaa kuluu merkittävässä määrin byrokratiaan. Köyhiä kyykytetään ja moni ajautuu mm. terveyden- ja sairaanhoidon kulujen vuosi ulosottoon.

Asumisen tukemiseen menevät tulonsiirrot ovat, ehkä jopa lainvastainen, tapa käyttää asumistukia mm. varakkaiden henkilöiden lainojen maksuun (laskelmat kirjassa).

Vaikka tulevaisuudessa siirryttäisiinkin perustulojärjestelmään niin silti pitäisi säilyttää mahdollisuus saada toimeentulotukea. Joskus kun kelle tahansa voi tulla välttämätön meno josta ei pystyisi perustulolla selviytymään.

Tulevaisuutta ei saa ohjata missään määrin kirjoittamaton normi: "älä säästä rahojasi vaan ryyppää ja rällää ne!" Nykyisin tilanne on sellainen, että nuukasti elänyt henkilö, joka on hivenen saanut rahaa säästöön, joutuu ne käyttämään elämiseensä ennen kuin saa esim. toimeentulotukea.

On merkillistä ellei yhteiskunta lainsäädännöllisen keinoin pyri muuttamaan nykyistä tilannetta, jossa kymmeniä tuhansia (n.85000 vuodessa) henkilöitä joutuu ulosottoon siitä johtuen, että heillä ei ole rahaa terveyden- ja sairaanhoidon kuluihin.

Tehdään yhdessä Suomesta parempi paikka asua ja elää - kaikille.
Juhani Vehmaskangas

Juhani Vehmaskangas

Kirjoittajalla on noin 30 vuoden kokemus toimimisesta sosiaalisektorin asiamiehenä kautta Suomen. Hän on voittanut lukuisia, etenkin toimeentulotukea koskevia, muutoksenhakuja hallinto-oikeudessa.

Bloginsa esittelyssä kirjoittaja (siis minä) kirjoittaa mm.: "Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja. Entinen heikompien auttaja, siitä kiitos Sonjalle.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: 'proffa' ja 'kekkonen'."

Nykyisin kirjoittaja on terveydellisistä syistä eläkkeellä. Osin, suurelta osin, asiaan ovat vaikuttaneet kirjoittajaa traumatisoineet tapahtumat vuoden 2015 jälkeen.

Mottoni on: "huomenna (=tulevaisuudessa) kaikki on paremmin"

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite