"Sytkä"

"Sytkä"

Suosittu

Ylitarkastaja Robert Porkkala

Kari Perttu

ePUB

198,2 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528002628

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 06.11.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
13,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Teos on fiktiivinen kertomus pienen tarkkailu- / toimintaryhmän taistelusta rikollisuutta vastaan. Tapaukset tulevat niin lähelle päähenkilöitä, että normaali toiminta jopa estyy - on keksittävä uusia keinoja tilanteiden purkamiseksi.
Päähenkilö Robert Porkkala on pääkaupunkiseudulla työskentelevä, tarkkailutehtävissä oleva noin 50-vuotias ylitarkastajan virassa toimiva poliisimies.

Ryhmään kuuluu nuori poliisiksi hiljakkoin valmistunut nainen, Sara Tellus ja ryhmää täydentää niin ikään nuori poliisi, Kim Santavuo.

Sanna Hälsing toimii ryhmän esimiehenä, osallistumatta varsinaiseen toimintaan.

Ryhmä on saanut tarkkailutehtävän, jonka kautta esille tulee mitä moninaisin vyyhti, josta selviäminen tulee olemaan miltei onnen kauppaa, täysin siitä ei ilman uhreja selvitäkään.

Robert ja Sara toteuttavat tehtäväänsä, on perjantai ja he toivovat jokseenkin tavallista viikonloppua pitkästä aikaa. Toisin kuitenkin käy: Robert joutuu jonkun rikollistahon uhriksi ja hänet kaapataan, sekä vangitaan laittomasti. Robertilla ei ole hajuakaan, mitä tämä ryhmä aikoo tehdä ja mikä tulee olemaan hänen oma kohtalonsa.
Sara joutuu yksin selvittämään tapausta, avukseen hän pyytää tuntemansa poliisiystävän, Kim Santavuon. Tutkinta alkaa, mutta eräs asia on Sarasta epäselvä. Miten hänen isänsä on osallisena tässä kaikessa epämääräisessä sotkussa.

Sara saa valtuudet esimieheltään. Tapahtumat kulkevat Tampereen kautta Kauniaisiin, jossa Saran on kohdattava todellinen tragedia oman perheenjäsenen menetyksen vuoksi.

Robertin sytytin näyttelee suurta roolia koko tapahtuma-ajan - sytyttin, joka on kulkenut hänen mukanaan pikkupojasta lähtien.
Kari Perttu

Kari Perttu

Kari Perttu, syntynyt 27.08.1954 Alahärmässä

Eläkkeellä oleva poliisimies, josta ei sitten tullutkaan maanviljelijää, vaikka hän syntyi maaviljelijäperheen toiseksi nuorimpana - vanhan tuvan makuukamarissa.

1970 -luvulla kun tuli harkittavaksi toimeentulo, ei viljelijän ammatti tuntunut houkuttavan - virkamiehen ura sen sijaan antoi sen välttämättömän toimeentulon, jonka jokainen tarvitsee taaplatakseen elämänsä läpi.


Erään nuorenmiehen suusta sai toki kirjailija kuulla totuuden sanat kun hän oli virkaansa hoitamassa ja kehotti ilkivallan tekijää poistumaan yleiseltä paikalta poliisin tehtävässä: "Mikä sinäkin epäonnistunut pienviljelijä olet minua määräämään!"

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.