Syväsukellus

Syväsukellus

Suosittu

Omaelämäkerrallinen tarina

J.E. Tynkkynen

ePUB

7,1 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528005629

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.10.2018

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
7,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Syväsukellus on hyvin henkilökohtainen kertomus Kekkoslovakian ja asevarustelun aikakaudelta, hetkestä jolloin urheilusukellusta harrastava nuorukainen on astumassa aikuisuuteen.

Vuonna 1982 nuoret tuskailivat otsonikadon ja happamoitumisen sekä neutronipommien ja risteilyohjusten piinaamassa maailmassa.

Romaanin päähenkilöä askarruttavat myös isot kysymykset omasta tulevaisuudesta. Pitäisikö tehdä niin kuin kaikki muut odottavat vai puhtaasti oman tahdon mukaan?

Ja mikä on se oma tahto? Haluanko ryhtyä yrittäjäksi vai pyrinkö tieteelliselle uralle? Vai päädynkö rommijuopoksi Martiniquelle tai alkoholistiksi Taka-Keljon synkkiin metsiin?

Ja ennen kaikkea kiireellistä vastausta vaatii poltteleva kysymys siitä, miksi päähenkilöllä ei ole vieläkään oikeaa tyttöystävää vaan häntä kiihottaa ajatus alastomasta, vanhemmasta miehestä.

Vähemmästäkin menee pää pyörälle.

Syväsukellus perustuu kirjoittajan omaan elämään Jyväskylässä niin tarkasti kuin hän sen vain muistaa. Teksti on suoraa, rehellistä ja sensuroimatonta.

Niin suoraa ja rehellistä, että kirja ei sovellu nuorille tai herkille aikuisille.
J.E. Tynkkynen

J.E. Tynkkynen

J.E. Tynkkynen syntyi Jyväskylässä vuonna 1964. Hän on asunut Jyväskylän lisäksi mm. Pohjois-Norjassa. Nuorena hän harrasti mm. urheilusukellusta ja uppopalloa sekä DX-kuuntelua.

Kirjoittaja on opiskellut draaman kirjoittamista mm. TEAK:n etäopetuskurssilla ja Arctic Drama -koulutushankkeessa. Nykyisin hän työskentelee päätoimisesti toimittajana.

Tynkkysen aiempaa fiktiotuotantoa ovat mm. Tunturipassio (elokuvakäsikirjoitus), Hiiri (näytelmä), Sadonkorjuu (elokuvakäsikirjoitus ja näytelmä) ja Suzie Q (näytelmä) sekä Manimus bárbmoloddi (suom. 'Viimeinen muuttolintu', saamenkielinen runokirja, Davvi Girji A/S, Norja, 1998).

Kirja-arvostelu: Kovassa paineessa veden alla ja elämässä

Lapin Kansa

maaliskuuta 2019

Jyri Tynkkynen on kirjoittanut autofiktion, jossa hän itse esiintyy päähenkilö Jyrkin roolissa. Eletään vuotta 1982, Jyrki on lukion viimeisellä luokalla ja suuret kysymykset omasta tulevaisuudesta askarruttavat. (...) Tynkkysen esikoiskirjassa kaikki osaset heijastuvat toisiinsa. Lehdistä saa lukea kärsimyksestä ja sodista, joissa ihmisarvon vähäisyys heijastaa nuoren miehen omia pelkoja, tämän havahtuessa erilaisuuteensa ja miten musertava tuo tietoisuus on. (...) Syväsukellus on uraauurtava tosielämän tarina, joka voi lisätä ymmärrystä ja johon toivoisi laajan lukijakunnan estoitta tarttuvan. Kirjailija voi sanoa rehellisesti: ”Kerroin tämän siksi, että voisin auttaa muita samassa tilanteessa olevia.”

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.