Talvisota Kuhmossa I
Suosittu

Talvisota Kuhmossa I

Kuolema kolkuttaa korvessa

Väinö Mononen

Kovakantinen

400 sivua

ISBN-13: 9789528022466

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 31.03.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
35,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
TALVISOTA KUHMOSSA I - Kuolema kolkuttaa korvessa

Kuhmon talvisodan päättymisestä on kulunut nyt tasan 80 vuotta.
Tapahtumien ja aineiston laajuuden vuoksi olen jakanut Kuhmon talvisodan monivaiheiset tapahtumat luettavuuden helpottamiseksi useampaan eri teokseen otsikolla Talvisota Kuhmossa - Kuolema kolkuttaa korvessa.
Tämä Talvisota Kuhmossa I on ensimmäinen teos tästä sarjasta.
Se perustuu alkuperäiseen esikoisteokseeni Kuoleman kujanjuoksu, joka julkaistiin Kuhmossa vuonna 2006.

Talvisota Kuhmossa teokset sisältävät yksityiskohtaista kuvausta eversti Hjalmar Siilasvuon komentaman jalkaväkidivisioonan taisteluista Kuhmossa.
Teoksien sisältö noudattelee niin suomalaisdivisioonan kuin vihollisjoukkojen ja erillisten taisteluosastojen sekä yksittäisten miesten näkökulmasta sotarintaman tärkeimpiä tapahtumia.

Joukot, jotka oli pahimman hädän hetkellä koottu eri puolilta Suomea, sotivat kotipaikkakunnastaan riippumatta ankarissa ääriolosuhteissa menestyksellisesti ja näyttivät vajavaisista varustuksistaan ja pikakoulutuksestaan huolimatta osaamisensa osoittaen niin miesten kuin naistenkin keskuudessa ainutlaatuista uhrimieltä.
Yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta, koti, uskonto ja isänmaa yhdistivät niin miehet kuin naisetkin samalle yhteiselle asialle
taisteluun itsenäisyyden ja vapauden puolesta.
Tästä sisäisestä tunnosta rakentui kaikkia yhdistävä unohtumaton
ja ainutlaatuinen talvisodan henki.

MKT, tietokirjailija Väinö Mononen
Väinö Mononen

Väinö Mononen

Väinö Mononen

Olen Väinö Mononen, syntynyt vesimiehen merkeissä vuonna 1957 Kiihtelysvaarassa Pohjois-Karjalassa, nykyisin tietokirjailija ja sotatutkija. Varsinaisen työurani aikana olen työskennellyt pääasiassa liike-elämän parissa muun muassa myynnin ja markkinoinnin parissa.

Varusmiespalveluni suoritin Kainuun prikaatissa, jota kautta minusta kasvoi suomalainen reserviupseeri, joka toimi myöhemmin useita vuosia vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralla tiedottajana ja sekä reserviläislehden päätoimittajana samalla kiertäen ja osallistuen lukuisiin kertausharjoituksiin ympäri Pohjois-Karjalan maakuntaa.

Sen ohessa aloin kuljeskella myös Kainuun korpimaisemissa, etenkin Kuhmossa, jossa isänikin asuu. Luonnonrauha ja ehtymättömät erämaat vetivät yhä enemmän puoleensa. Pitipä hommata jo oma piilomajakin korven kätköihin. Maastossa kulkiessani en voinut olla huomaamatta sammaleen peittämiä talvisodan arpia. Eipä ihme, että kiinnostuin pian tosissaan noista menneistä tapahtumista. Suomalainen kun ei usko, ennen kuin itse omin silmin näkee ja omin korvin kuulee.

Niin kävi minullekin. Vuosien kuluessa muistinvaraisia tapahtumia alkoi kertyä niin paljon, että niitä piti tallentaa kirjalliseen muotoon. Tästä syystä olen aiemmin kirjoittanut ja julkaissut tietokirjat Kuoleman kujanjuoksu (Alfamer 2006) - Tuonelan tulenliekit (Edico 2011) - Erään pataljoonan sotatie (Books on Demand 2016) - Dolinin hiihtoprikaati (Books on Demand 2018) sekä Tulta ja tulikiveä (Books on Demand 2019).

Website: www.sotatutkija.jimdo.com

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.