Talvisota Kuhmossa II
Suosittu

Talvisota Kuhmossa II

Kuolema kolkuttaa korvessa

Väinö Mononen

ePUB

13,4 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528056379

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.04.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
12,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
TALVISOTA KUHMOSSA II

Kuolema kolkuttaa korvessa


Talvisota Kuhmossa II on toinen julkaisu viiden teoksen sarjasta Talvisota Kuhmossa - Kuolema kolkuttaa korvessa. Sisältö on suoraa jatkoa edelliselle teokselleni Talvisota Kuhmossa I.

Talvisota Kuhmossa teokset sisältävät yksityiskohtaista kuvausta eversti Hjalmar Siilasvuon komentaman jalkaväkidivisioonan taisteluista Kuhmossa. Taistelut jatkuvat kiivaina.
Suomalaisjoukot käyvät ankaraa kamppailua Puna-armeijan uutta jalkaväkidivisioonaa vastaan Löytövaaran taisteluissa ja pilkkovat samalla Saunajärven suurmottia pienempiin osiin.
Teoksen sisältö seuraa tiiviisti niin suomalaisdivisioonan kuin vihollisjoukkojen ja erillisten taisteluosastojen sekä yksittäisten miesten näkökulmasta sotarintaman päivittäisiä tapahtumia.

Ratkaisua haetaan yhä kiivaammin ja taistelut ääriolosuhteissa jatkuvat aina maaliskuulle saakka. Neuvostojoukkojen ylivoima kasvaa kasvamistaan ja suomalaiset joutuvat entistä ahtaammalle.
Lopulta kahdenväliset neuvottelut johtavat aselepoon ja rauhaan.
Edessä on sodan jälkiselvittelyä ja suomalaisittain todella vaikeita päätöksiä, kuten muun muassa maa-alueitten pakkoluovutuksia.

Tuhojen jälkeen alkaa taistelualueiden laajamittainen siivoustyö
ja myöhemmin vielä vaativa jälleenrakennusvaihe ja asuttaminen.
Kuhmon itäosissa asuneiden paluu arkeen oli ankea. Vain pystyyn jääneet savupiiput muistuttivat ajasta ennen sotaa.

MKT, tietokirjailija Väinö Mononen
Väinö Mononen

Väinö Mononen

Väinö Mononen

Olen Väinö Mononen, syntynyt vesimiehen merkeissä vuonna 1957 Kiihtelysvaarassa Pohjois-Karjalassa, nykyisin tietokirjailija ja sotatutkija. Varsinaisen työurani aikana olen työskennellyt pääasiassa liike-elämän parissa muun muassa myynnin ja markkinoinnin parissa.
Varusmiespalveluni suoritin Kainuun prikaatissa, jota kautta minusta kasvoi suomalainen reserviupseeri, joka toimi myöhemmin useita vuosia vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralla tiedottajana ja sekä reserviläislehden päätoimittajana samalla kiertäen ja osallistuen lukuisiin kertausharjoituksiin ympäri Pohjois-Karjalan maakuntaa.

Sen ohessa aloin kuljeskella myös Kainuun korpimaisemissa, etenkin Kuhmossa, jossa isänikin asuu. Luonnonrauha ja ehtymättömät erämaat vetivät yhä enemmän puoleensa.
Pitipä hommata jo oma piilomajakin korven kätköihin.
Maastossa kulkiessani en voinut olla huomaamatta sammaleen peittämiä talvisodan arpia. Eipä ihme, että kiinnostuin tosissaan noista menneistä tapahtumista. Suomalainen kun ei usko, ennen kuin itse omin silmin näkee ja omin korvin kuulee - niin kävi minullekin.

Vuosien kuluessa muistinvaraisia tapahtumia alkoi kertyä niin paljon, että niitä piti tallentaa kirjalliseen muotoon. Tästä syystä olen aiemmin kirjoittanut ja julkaissut tietokirjat Kuoleman kujanjuoksu (Alfamer 2006) - Tuonelan tulenliekit (Edico 2011) - Erään pataljoonan sotatie (Books on Demand 2016) - Dolinin hiihtoprikaati (Books on Demand 2018) ja Tulta ja tulikiveä (Books on Demand 2019).

Website: sotatutkija.jimdo.com

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.