Talvisota Kuhmossa IV

Talvisota Kuhmossa IV

Uutuus

Kuolema kolkuttaa korvessa

Väinö Mononen

ePUB

13,2 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528090779

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.07.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
12,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
TALVISOTA KUHMOSSA IV

Kuolema kolkuttaa korvessa


Talvisota Kuhmossa IV on jatkoa edelliselle kirjoittamalleni teokselle Talvisota Kuhmossa III.
Teoksen alussa käydään tiivistettynä läpi tähän asti vähemmän esille tullutta Lieksan suuntaa, jossa käytiin ankaraa kamppailua kenraalimajuri Gusevskin divisioonan eteläisen sivusuunnan hyökkäysjoukkoja vastaan.
Lieksan suunnan torjuntavoitto oli ratkaisevan tärkeä onnistuminen suomalaisille, jotka saivat lopulta ajettua vihollisen itärajan taakse.
Tämän jälkeen voitiin rintamasta irrottaa miehiä muihin tehtäviin.
Suomalaiset pääsivät pikaisesti keskittämään Lieksasta vapautuvia täydennysjoukkoja miesvajeesta kärsineelle Kuhmon rintamalle.

Sisällössä käsitellään suomalaisen sotilaskoulutuksen alkuvaihetta ja sen kehityskaarta ennen talvisotaa sekä yhteenvetona sodan jälkeisiä mietteitä itse talvisodan tapahtumista.
Mukana on muun muassa sotapäiväkirjaotteita, ilmatorjuntaa ja väestönsuojelua sekä ilmapuolustusta. Lisäksi on sivuttu myös Suomen armeijan taisteluyksiköitä ja niiden kalustoa, aseita, ammuksia ja tarvikkeita sekä niiden käyttötapoja.

Koosteesta löytyy omakohtaisia suomalaissotilaiden itsensä kirjoittamia ja ennen julkaisemattomia taistelukertomuksia eri puolilta Kuhmon rintamaa. Lisäksi on esitelty Kuhmon talvisodan tutustumiskohteita.

MKT, tietokirjailija Väinö Mononen
Väinö Mononen

Väinö Mononen

Väinö Mononen

Olen Väinö Mononen, syntynyt vesimiehen merkeissä vuonna 1957 Kiihtelysvaarassa Pohjois-Karjalassa, nykyisin tietokirjailija ja sotatutkija. Varsinaisen työurani aikana olen työskennellyt pääasiassa liike-elämän parissa muun muassa myynnin ja markkinoinnin parissa.

Varusmiespalveluni suoritin Kainuun prikaatissa, jota kautta minusta kasvoi suomalainen reserviupseeri, joka toimi myöhemmin useita vuosia vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralla tiedottajana ja sekä reserviläislehden päätoimittajana samalla kiertäen ja osallistuen lukuisiin kertausharjoituksiin ympäri Pohjois-Karjalan maakuntaa.

Sen ohessa aloin kuljeskella myös Kainuun korpimaisemissa, etenkin Kuhmossa, jossa isänikin asuu. Luonnonrauha ja ehtymättömät erämaat vetivät yhä enemmän puoleensa. Pitipä hommata jo oma piilomajakin korven kätköihin. Maastossa kulkiessani en voinut olla huomaamatta sammaleen peittämiä talvisodan arpia. Eipä ihme, että kiinnostuin pian tosissaan noista menneistä tapahtumista. Suomalainen kun ei usko, ennen kuin itse omin silmin näkee ja omin korvin kuulee.

Niin kävi minullekin. Vuosien kuluessa muistinvaraisia tapahtumia alkoi kertyä niin paljon, että niitä piti tallentaa kirjalliseen muotoon. Tästä syystä olen aiemmin kirjoittanut ja julkaissut tietokirjat Kuoleman kujanjuoksu (Alfamer 2006) - Tuonelan tulenliekit (Edico 2011) - Erään pataljoonan sotatie (Books on Demand 2016) - Dolinin hiihtoprikaati (Books on Demand 2018) sekä Tulta ja tulikiveä (Books on Demand 2019).

Website: www.sotatutkija.jimdo.com

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.