Talvisota Suomussalmella I

Talvisota Suomussalmella I

Väinö Mononen

Osa 1 tästä sarjasta

ePUB

15,3 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528039662

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.02.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
14,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
TALVISOTA SUOMUSSALMELLA I

Suomussalmen talvisodan päättymisestä on kulunut tähän päivään mennessä kahdeksan täyttä vuosikymmentä. Kokoamieni teosten laajuuden vuoksi olen jakanut nämä Suomussalmen tapahtumat luettavuuden helpottamiseksi viiteen erilliseen teokseen.
Talvisota Suomussalmella I on ensimmäinen teos tästä viiden teoksen sarjasta, joka sisältää yksityiskohtaista kuvausta eversti Hjalmar Siilasvuon komentaman jalkaväkidivisioonan ankarista taisteluista Kainuun korvessa - Suomussalmella.
Kirjan sisältö noudattelee niin suomalaisdivisioonan kuin neuvostojoukkojen ja erillisten taisteluosastojen sekä yksittäisten miesten näkökulmasta sotarintaman tärkeimpiä tapahtumia.
Mukana on myös talvisodassa olleiden miesten omakohtaisia kommentteja sekä värillisiä piirroskarttoja ja valokuvia itse tapahtumapaikoilta.

Puna-armeija teki täysin yllättäen massiivisen yleishyökkäyksen Suomen valloittamiseksi. Omat joukot jouduttiin kokoamaan nopeasti eri puolilta Suomea torjumaan hyökkäävää vihollista.
Suomalaiset sotivat kuitenkin kotipaikkakunnastaan riippumatta ankarissa ääriolosuhteissa menestyksellisesti ja näyttivät vielä puutteellisista varustuksistaan ja pikakoulutuksestaan huolimatta osaamisensa osoittaen niin miesten kuin naistenkin keskuudessa ainutlaatuista uhrimieltä.
Yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta, koti, uskonto ja isänmaa yhdistivät niin miehet kuin naisetkin samalle yhteiselle asialle
taisteluun itsenäisyyden ja vapauden puolesta. Tästä sisäisestä tunnosta rakentui kaikkia suomalaisia yhdistävä ainutlaatuinen talvisodan henki.

MKT, tietokirjailija Väinö Mononen
Väinö Mononen

Väinö Mononen

Väinö Mononen

Olen Väinö Mononen, syntynyt vesimiehen merkeissä vuonna 1957 Kiihtelysvaarassa Pohjois-Karjalassa, nykyisin tietokirjailija ja sotatutkija. Varsinaisen työurani aikana olen työskennellyt pääasiassa liike-elämän parissa muun muassa myynnin ja markkinoinnin parissa.
Varusmiespalveluni suoritin Kainuun prikaatissa, jota kautta minusta kasvoi suomalainen reserviupseeri, joka toimi myöhemmin useita vuosia vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralla tiedottajana ja sekä reserviläislehden päätoimittajana samalla kiertäen ja osallistuen lukuisiin kertausharjoituksiin ympäri Pohjois-Karjalan maakuntaa.

Sen ohessa aloin kuljeskella myös Kainuun korpimaisemissa, etenkin Kuhmossa, jossa isänikin asuu. Luonnonrauha ja ehtymättömät erämaat vetivät yhä enemmän puoleensa.
Maastossa kulkiessani en voinut olla huomaamatta sammaleen peittämiä talvisodan arpia. Eipä ihme, että kiinnostuin tosissaan noista menneistä tapahtumista.
Suomalainen kun ei usko, ennen kuin itse omin silmin näkee ja omin korvin kuulee - niin kävi minullekin.
Vuosien kuluessa muistinvaraisia tapahtumia alkoi kertyä niin paljon, että niitä piti tallentaa kirjalliseen muotoon. Tästä syystä olen aiemmin kirjoittanut ja julkaissut 10 tietokirjaa:

- Kuoleman kujanjuoksu (Alfamer 2006)
- Tuonelan tulenliekit (Edico 2011)
- Erään pataljoonan sotatie (Books on Demand 2016)
- Dolinin hiihtoprikaati (Books on Demand 2018)
- Tulta ja tulikiveä (Books on Demand 2019)
- Talvisota Kuhmossa I - V (Books on Demand 2020)

Website: sotatutkija.jimdo.com

Väinö Mononen on tehnyt valtavan työn kirjoittaessaan kirjasarjan talvisodasta Suomussalmella

Lieksan Lehti

maaliskuuta 2021

Talvisota Suomussalmella on tietokirjailija Väinö Monosen viisiosainen kirjasarja. Teokset sisältävät yksityiskohtaista kuvausta eversti Hjalmar Siilasvuon komentaman divisioonan ankarista taisteluista Kainuun korvessa Suomussalmella. (...)
Mononen on nykyisin Enossa asuva entinen lieksalainen, joka on julkaissut aikaisemmin useita tietokirjoja. Hän on tehnyt jälleen valtavan työn.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.