Talvisota Suomussalmella II

Talvisota Suomussalmella II

Väinö Mononen

Osa 2 tästä sarjasta

ePUB

15,1 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528039686

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.03.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
13,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
TALVISOTA SUOMUSSALMELLA II

Taisteluja käydään samanaikaisesti kahdella eri rintamalla. Eversti Siilasvuon komentamien suomalaisjoukkojen torjuntataistelut keskittyvät vihollisen väkivahvan 163. Divisioonan tuhoamiseen Hulkonniemessä ja Kylänmäessä sekä Juntusrannassa.
Osa suomalaisjoukoista keskittyy 44. Divisioonan tuhoamiseen Raatteen taisteluissa. Kamppailun aikana käydään myös useita kiivaita lähitaistelukahakoita eri puolilla rintamaa.
Suomalaisten saadessa lopulta rintamahallinnan aikaiseksi iso osa joukoista siirretään yllättäen Kuhmoon Osasto Karin jäädessä yksin Suomussalmen rintamavastuuseen.
Sisältöön on liitetty useita värillisiä piirroskarttoja ja valokuvia sekä suomalaisveteraanien erillisiä kertomuksia taistelujen keskellä.

Sodan päätyttyä sotasaaliista on muodostunut työläs raivausurakka, joka sitoo paljon työmiehiä rintaman siivous- ja järjestelytehtäviin.
Tekstissä sivutaan myös talvisodan jälkeistä välirauhan aikaa ja joukkojen uudelleensijoittelua sekä silloisia puolustusjärjestelyjä.
Lisäksi teoksen loppuosassa on esitelty talvisodan muistomerkkejä ja käymisenarvoisia tutustumiskohteita Suomussalmella.

MKT, tietokirjailija Väinö Mononen
Väinö Mononen

Väinö Mononen

Väinö Mononen

Olen Väinö Mononen, syntynyt vesimiehen merkeissä vuonna 1957 Kiihtelysvaarassa Pohjois-Karjalassa, nykyisin tietokirjailija ja sotatutkija. Varsinaisen työurani aikana olen työskennellyt pääasiassa liike-elämän parissa muun muassa myynnin ja markkinoinnin parissa.
Varusmiespalveluni suoritin Kainuun prikaatissa, jota kautta minusta kasvoi suomalainen reserviupseeri, joka toimi myöhemmin useita vuosia vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralla tiedottajana ja sekä reserviläislehden päätoimittajana samalla kiertäen ja osallistuen lukuisiin kertausharjoituksiin ympäri Pohjois-Karjalan maakuntaa.

Sen ohessa aloin kuljeskella myös Kainuun korpimaisemissa, etenkin Kuhmossa, jossa isänikin asuu. Luonnonrauha ja ehtymättömät erämaat vetivät yhä enemmän puoleensa.
Maastossa kulkiessani en voinut olla huomaamatta sammaleen peittämiä talvisodan arpia. Eipä ihme, että kiinnostuin tosissaan noista menneistä tapahtumista.
Suomalainen kun ei usko, ennen kuin itse omin silmin näkee ja omin korvin kuulee - niin kävi minullekin.
Vuosien kuluessa muistinvaraisia tapahtumia alkoi kertyä niin paljon, että niitä piti tallentaa kirjalliseen muotoon. Tästä syystä olen aiemmin kirjoittanut ja julkaissut 10 tietokirjaa:

- Kuoleman kujanjuoksu (Alfamer 2006)
- Tuonelan tulenliekit (Edico 2011)
- Erään pataljoonan sotatie (Books on Demand 2016)
- Dolinin hiihtoprikaati (Books on Demand 2018)
- Tulta ja tulikiveä (Books on Demand 2019)
- Talvisota Kuhmossa I - V (Books on Demand 2020)

Website: sotatutkija.jimdo.com

Väinö Mononen on tehnyt valtavan työn kirjoittaessaan kirjasarjan talvisodasta Suomussalmella

Lieksan Lehti

maaliskuuta 2021

Talvisota Suomussalmella on tietokirjailija Väinö Monosen viisiosainen kirjasarja. Teokset sisältävät yksityiskohtaista kuvausta eversti Hjalmar Siilasvuon komentaman divisioonan ankarista taisteluista Kainuun korvessa Suomussalmella. (...)
Mononen on nykyisin Enossa asuva entinen lieksalainen, joka on julkaissut aikaisemmin useita tietokirjoja. Hän on tehnyt jälleen valtavan työn.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.