Talvisota Suomussalmella III
Uutuus

Talvisota Suomussalmella III

Väinö Mononen

Osa 3 tästä sarjasta

ePUB

4,9 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528057598

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 20.04.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
11,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
TALVISOTA SUOMUSSALMELLA III

Kirjan sisältö esittelee neuvostojoukkoja ja heidän taustojaan sekä sivuaa Puna-armeijan käymää ankaraa kamppailua Suomussalmen taisteluissa ja heidän sietämättömiä olojaan rintamalla.
Kansien välistä löytyy lisäksi runsaasti erilaisia tilastoja neuvostoliittolaisten osalta, kuten suurarmeijan sotilaiden valtavaa kalustoa sekä heidän erilaisia aseitaan ja varusteitaan.
Mukana on myös yksittäisten venäläissotilaiden paljon puhuvia kommentteja sekä Puna-armeijan johdon viestejä itärajan takaa.

Sisällössä käsitellään myös Suomen armeijan omaa osuutta, jossa käydään läpi suomalaisen sotilaskoulutuksen alkuvaihetta ja sen kehityskaarta ennen talvisotaa sekä sodan jälkeisiä mietteitä itse talvisodan tapahtumista.
Mukana on niin ilmatorjuntaa kuin ilmapuolustusta sekä armeijan lääkintähuoltoa ja kansalaisten väestönsuojelua.
Lisäksi on sivuttu Suomen armeijan omia taisteluyksiköitä ja niiden kalustoa, aseita, ammuksia ja tarvikkeita sekä niiden käyttötapoja.
Puhutaan myös kansalaisten vapaaehtoistoiminnasta, suojeluskuntien ja lottien sekä ulkomaalaisten osuudesta talvisodassa.
Lopuksi on koottu JR 65:n taisteluissa vaikuttaneen luutnantti Olli Kurosen syvällisiä luotauksia talvisodasta.

MKT, tietokirjailija Väinö Mononen
Väinö Mononen

Väinö Mononen

Väinö Mononen

Olen Väinö Mononen, syntynyt vesimiehen merkeissä vuonna 1957 Kiihtelysvaarassa Pohjois-Karjalassa, nykyisin tietokirjailija ja sotatutkija. Varsinaisen työurani aikana olen työskennellyt pääasiassa liike-elämän parissa muun muassa myynnin ja markkinoinnin parissa.
Varusmiespalveluni suoritin Kainuun prikaatissa, jota kautta minusta kasvoi suomalainen reserviupseeri, joka toimi myöhemmin useita vuosia vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralla tiedottajana ja sekä reserviläislehden päätoimittajana samalla kiertäen ja osallistuen lukuisiin kertausharjoituksiin ympäri Pohjois-Karjalan maakuntaa.

Sen ohessa aloin kuljeskella myös Kainuun korpimaisemissa, etenkin Kuhmossa, jossa isänikin asuu. Luonnonrauha ja ehtymättömät erämaat vetivät yhä enemmän puoleensa.
Maastossa kulkiessani en voinut olla huomaamatta sammaleen peittämiä talvisodan arpia. Eipä ihme, että kiinnostuin tosissaan noista menneistä tapahtumista.
Suomalainen kun ei usko, ennen kuin itse omin silmin näkee ja omin korvin kuulee - niin kävi minullekin.
Vuosien kuluessa muistinvaraisia tapahtumia alkoi kertyä niin paljon, että niitä piti tallentaa kirjalliseen muotoon. Tästä syystä olen aiemmin kirjoittanut ja julkaissut 10 tietokirjaa:

- Kuoleman kujanjuoksu (Alfamer 2006)
- Tuonelan tulenliekit (Edico 2011)
- Erään pataljoonan sotatie (Books on Demand 2016)
- Dolinin hiihtoprikaati (Books on Demand 2018)
- Tulta ja tulikiveä (Books on Demand 2019)
- Talvisota Kuhmossa I - V (Books on Demand 2020)

Website: sotatutkija.jimdo.com

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.