Teesi, Antiteesi, Synteesi: Mytomania, Eskapismi, Putinismi

Teesi, Antiteesi, Synteesi: Mytomania, Eskapismi, Putinismi

Talvisodasta Zelenskyin Ukrainaan ja Natoon - Spring 2022 Cluster Art Articles

Matti Luostarinen

Yhteiskunta & politiikka

ePUB

688,2 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528040538

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 05.05.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
21,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Samaan aikaan kun tekoäly tukeutui päätöksentekoomme ja vastuullisuus kasvoi, väkiluvultaan pienet Pohjoismaat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti olivat sielläkin kansakuntien kärjessä. Ei vain elämänlaadussa, sananvapaudessa, demokratian toimivuudessa tai onnellisuudella kansakuntia vertaillen. Sen sijaan turvallisuuden pohdinta, aseet ja sodan äänet, ei ollut militaristisena ilmiönä ensimmäisten joukossa. Tätä ei sivistysvaltio enää tarvitse, ajateltiin.

Pandemian myötä muutos alkoi kuitenkin näkyä eristäytymisenä ja täydellinen shokki koettiin Venäjän hyökättyä Ukrainaan, sodan kasvot paljastivat, miten rajan takana Venäjällä kaikki olikin toisin. Pohjoismaat tiivistivät yhteistyötään ja Natosta sotilasliittona tuli yllättäen yhteistyömme avainsana. Käsitteet teesi, antiteesi ja synteesi tarkoittivatkin rajan takana Venäjällä mytomaniaa, eskapismia ja putinismia. Dualismi koki sekin renessanssin ja syntyi suljettu ja itseriittoinen yhteiskunta, pelon maatiede.

Tiede ja sen klusterit "cluster illustrate" valaistuksen välineinä, ei ollutkaan enää voimassa, Suomen talvisotana kokema helvetti, sota ihmisen äänenä, käynnistyi jälleen idästä, Venäjältä. Syntyi ylimielisyyden hybridi, Boababin siemenet olivat jääneet kitkemättä Pikku Prinssin lukijoilta, kaaosteoriat tunkivat idästä shakkia pelaavaksi kerrotun kulttuurin venäläisiin kertojiin aiemmin luottaen.

Teesistä, antiteesistä ja synteesistä olikin tullut sairaalloista valehtelua, todellisuuden pakoilua ja läntisen maailman pohdinnan hyveet oli käännetty menneen maailman ja maailmansodan kauhuista kertovaksi putinismiksi. Suomessa talvisodan petoksesta, Mainilan laukauksista muistuttavaksi kauhuksi idän ja lännen välissä asuen. Olematta kuitenkaan enää naiivi ajopuu vailla varautumista geopoliittisiin faktoihin.
Matti Luostarinen

Matti Luostarinen

Kirjailija, tieteen popularisoija, kuvataiteilija mutta samalla myös emeritus professori ja dosentti Matti Luostarinen tunnetaan poikkitieteisenä, useamman väitöskirjan kirjoittajana (PhD, ScD, D.Art) monitieteisenä ja tuottelijaana tiedemiehenä. Välineellinen luonnontiede ja samalla ihmistieteet rinnakkain ovat uuden mediayhteiskunnan ja sen hybridien viidakkoa,mutta myös kyberturvallisuudesta tunnettuja ilmiöitä rinnan tekoälyn kanssa operoiden. Näitäkin tärkeämpää on tuntea uudet tekoälyyn perustuvat klusterirakenteet, klusteritaiteesta klusteripolitiikkaan, klusteritalouteen mutta etenkin klusteriartikkeleihin (Cluster art, Cluster policy, Cluster economy, Cluster articles etc). Luostarinen tuhannet artikkelit (6000) ja 120 monografista kirjaa ovat oman aikamme teknologiaa käyttäviä ja koskien myös niiden klusterirakennetta ja tekoälyn tapaa ulkoistaa myös päätöksentekomme (cluster policy) ja artikkeleiden kirjoittaminen (cluster article) hyödyntäen siinä tekoälyjärjestelmiämme. Näin myös tänään syvään kriisiin ja julmiin murhenäytelmiin päätyvien mediayhteiskunnan hybridien kohdalla (Ukraina) niitä rinnan pandemioiden leviämisen kanssa seuraten. www.clusterart.org. Tässä kirjallisuus, kuvataiteet ja mediayhteiskunnan hybritit ovat osa tekoälyn avulla käsiteltäviä poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia oman aikamme ilmiöitä, uusinta innovaatiopolitiikkaa sekä teknisiä mahdollisuuksiamme samalla poikkitieteisesti hyödyntäen ja tehden kenen tahansa ymmärrettäviksi.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite