Terve Esteri

Terve Esteri

Eino Lehtosen sotapolku 1939-1944 kenttäpostin kertomana

Päivi Lehtonen-Palmqvist

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

206 sivua

ISBN-13: 9789528063728

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.11.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
26,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja esittelee parikymppisen, kansakoulun käyneen marttilalaispojan, Einon, vaiheet vuosien 1939-44 sodissa. Sotapolku rakentuu Einon sisarelleen Esterille kirjoittamista kenttäpostikirjeistä.

Kirjoittaja taustoittaa kirjeiden sisältöä ja kirjeisiin liittyviä ajan ilmiöitä perusteellisesti, joten kirjasta muodostuu helposti lähestyttävä sota-ajan arjen kuvaus tavallisen sotamiehen näkökulmasta. Tämä kirja kiinnostaa paitsi sotahistorian harrastajia, myös niitä lukijoita, joille sotatapahtumat ja sodan aika eivät ole ennestään tuttuja.

Eino Lehtosen sotapolku alkoi Marttilan suojeluskunnasta ja eteni armeijan kutsuntojen kautta talvi- ja jatkosotaan. Jatkosodassa Eino toimi kaasusuojelualiupseerina Rajajääkäripataljoona 1:n esikunnassa. RjP1:n jatkosota alkoi Laatokan kannakselta ja pataljoona siirtyi myöhemmin jatkosodan aikana Syvärille.

Lähes viisi vuotta kestävän sotataipaleen aikana Einon mielialat vaihtelivat alun isänmaallisesta innostuksesta asemasodan puuduttavien vaiheiden kautta lopulta uniinkin tulleeseen sodan päättymisen odotukseen.

Sodan jälkeen Eino Lehtonen asui Somerolla ja toimi Etelä-Someron Osuusmeijerin isännöitsijänä. Kirjoittaja on Eino Lehtosen tytär.
Päivi Lehtonen-Palmqvist

Päivi Lehtonen-Palmqvist

Päivi Lehtonen-Palmqvist on kiinnostunut monista hyvin erilaisista asioista. Hänen harrastuksiaan ja kiinnostuksensa kohteita ovat muun muassa sukututkimus, kirjoittaminen ja kirjallisuus, kilpapétanque, musiikki ja tanssi, henkinen ja fyysinen hyvinvointi, psyykkinen valmennus, positiivinen psykologia sekä uusimpana myös lintubongaus.

Somerolta kotoisin oleva kirjoittaja asuu ja työskentelee nykyisin Helsingissä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri ja työskentelee esimies- ja kehitystehtävissä rahoitusalalla.

Työhönsä liittyvien kirjallisten töiden ohella hän on kirjoittanut useita lehtiartikkeleita sekä muita lyhyempiä tekstejä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite