Tiedon ulottuvuudet

Tiedon ulottuvuudet

Matka tiedon ja mystiikan rajoille

Heikki Suopohja

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

825,0 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528099628

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 29.11.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
6,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tunne itsesi on kreikkalaisten filosofien jo yli 2000- vuotta sitten eurooppalaiselle kulttuurille tarjoama elämänohje ja haaste itsetuntemuksen kehittämiseen. Lause painottaa ihmisessä itsessään asuvan tiedon ja ymmärryksen merkitystä inhimillisen viisauden lähteenä. Itsensä tunteminen edellyttää kuitenkin enemmän kuin tietoa ihmistä ympäröivästä, aistein havaittavasta todellisuudesta. Aistien välityksellä saatava tieto itsestä jää aina rajalliseksi. Se ei koskaan voi yhdistää ihmistä olemassaolon syvempiin ulottuvuuksiin.
Kaksituhatta vuotta on hyvin lyhyt aika ihmisen kehityshistoriassa, eikä hänen itsetuntemuksessaan näytä tapahtuneet tänä aikana kovinkaan merkittävää kehitystä. Huolimatta aistien välityksellä saatavissa olevan empiirisen tiedon valtavasta kasvusta, ihminen ei vieläkään valtavirtaisesti tiedä kuka hän pohjimmiltaan on.
Moderni tiede ei ole sitä hänelle kyennyt selvittämään. Tieteellinen tutkimus onkin lähes täysin luopunut tämän tyyppisistä pohdinnoista ja suuntautunut pääosin toisaalle. Valistuksen synnyttämä tiedekäsitys on vähitellen sivuuttanut kaikki antiikin filosofien kiusalliset kysymykset aistihavaintoja syvemmän tiedon olemassaolosta. Tiede on suuntautunut nykyisin pääasiassa erilaisten tietävien koneiden kehittämiseen, joiden se ehkä uskoo joskus kykenevän selvittämään myös sen, mikä ihminen pohjimmiltaan on. Filosofisen viisauden ja itsetuntemuksen tavoittelu on kulttuuristamme samalla kadonnut.
Kirja avaa näkökulmia tiedon problemaattiseen käsitteeseen. Se yrittää omalta osaltaan synnyttää uutta vuoropuhelua modernin tieteen ja vuosituhansien takaa periytyvien viisauden traditioiden välille.
Heikki Suopohja

Heikki Suopohja

Kirjailija on koulutukseltaan oikeustieteen lisensiaatti ja varatuomari. Hän on saanut tutkijankoulutuksensa Helsingin yliopiston Oikeustieteellisessä tiedekunnassa, minkä lisäksi hän on suorittanut opintoja saman yliopiston Historiallis-kielitieteellisessä tiedekunnassa opiskellen mm. yleistä etnologiaa, kulttuuriantropologiaa, filosofiaa ja uskontotiedettä. Ennen muuta kirjailija on kuitenkin tutkimusmatkailija, ja ikuinen opiskelija. Teoksessa, Tiedon ulottuvuudet, esitetyt näkemykset perustuvat tämän vuoksi paitsi kirjoittajan koulutukseen ja opintoihin erityisesti lukemattomiin ulkoisiin ja sisäisiin tutkimusmatkoihin, sekä niistä saatuihin kokemuksiin, maailman eri kulttuureissa. Kirjailijalta on ilmestynyt aikaisemmin teokset Yksilönvastuu ja hyvinvointivaltio (2019) ja Oikeudellinen vastuu opetustoimessa (2009 5.Painos).

Fital Oy

Fital Oy (Ed.)

Fital Oy on vuonna 2010 perustettu mm. liikunta- ja hyvinvointikoulutuksen aloille suuntautunut yritys. Fital Oy on aikaisemmin tuottanut Otava/ Read Me:n kustantaman kirjan Kuntoon Kuukaudessa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite