Toisen maailmansodan moottoripyörät

Toisen maailmansodan moottoripyörät

Asko Itkonen

ePUB

56,5 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528077916

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 03.06.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Toisen maailmansodan moottoripyörät- kirja on jatkoa aikaisemmin kirjoittamalleni ja vuonna 2018 julkaistulle Sotilasmoottoripyörät 1900-1933 kirjalle. Toisen maailmansodan moottoripyörät kirjassa esitellään toisen maailmansodan osapuolten käytössä olleet sotilasmoottoripyörät 1930-luvun alusta toisen maailmansodan päättymiseen asti. Toisen maailmansodan armeijat varustettiin pääosin 1930-luvulla suunnitteluilla ja valmistetuilla moottoripyörillä. Hitlerin valtaan tulon myötä natsi-Saksa hylkäsi ensimmäisen maailmansodan päättäneen Versaillesin rauhansopimuksen Saksan armeijalle asettamat voimakkaat rajoitukset. Ensimmäisen maailmansodan voittajavallat havahtuivat mahdollisen uuden sodan syttymiseen ja aloittivat myös omien armeijoidensa modernisoinnin ja kehittämisen. Sodan uhkaan havahduttiin liian myöhään ja näin ollen liittoutuneiden toisen maailmansodan moottoripyörät perustuvat suurimmalta osalta 1930-luvulla kehitettyihin moottoripyörämalleihin. Toisen maailmansodan aikana valmistettiin lähinnä juuri ennen toista maailmansotaa tuotantoon otettujen moottoripyörämallien sotilaskäyttöön enemmän tai vähemmän modifioituina versioita.
Asko Itkonen

Asko Itkonen

Sotahistoria on ollut yksi harrastukseni ja kiinnostukseni kohde jo noin 40 vuoden ajan. Sotahistoriassa olen suunnannut harrastukseni sotajoukkojen panssari- ja ajoneuvokalustoihin sekä taisteluvälineisiin. Tämän harrastuksen osana olen koonnut tämänkin kirjan kirjoittamisen pohjana olleen sotilasmoottoripyörien runsaan kuva-aineiston. Toisena kiinnostuksen kohteenani on ollut moottoripyörien vuosien 1885-1960 kehityksen ja valmistuksen historia. Tämän tutkimuksen ja tiedon keruun osana törmää jatkuvasti myös sotilasmoottoripyörien historiaan. Edellä olevan perusteella syntyi ajatus sotilasmoottoripyörien historian kokoamisesta kirjojen muotoon.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.