Tulenhaltija ja minä

Tulenhaltija ja minä

Tommi Taskinen, Johanna Männistö

ePUB

26,9 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528055679

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 12.06.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
13,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Varkaus, ponteva ja kansainvälinen pikkukaupunki 1980-luvulla. 11- vuotiaan Juhanan keltainen Jopo kiitää pitkin lehmusten reunustamia katuja. Elämä on välillä sokerisen makeaa kuin kioskilta ostetut kymmenen pennin vadelmaluuirtokarkit ja radiossa soi Dingon Rio ohoi. Toisaalta eletään aikaa, jolloin kovanaamat laukovat lämäreitä kaukalossa ja nyrkkeilevät ilmaherruudesta nuorisotalon parkkipaikalla. Herkille tunteilijoille ei ajan ilmastossa ole sijaa. Erityisherkkä Juhana yrittää luovia tunteidensa kanssa ristiriitaisessa maailmassa.

"Tunnistin luonteeni herkkyyden ja pehmeyden, joka teki elämästäni valtavan rikkaan ja sai sen parhaillaan loistamaan sateenkaaren väreissä. Ehkä sisältäni löytyisi sateenkaaren pää, jonka pohjalla lepäsi aarre, oma sieluni. Mutta samalla tuo aarre tuntui joskus taakalta. Ikään kuin selkääni olisi lastattu loppuun asti pakattu rinkka, joka oli täynnä tiiliskiven kokoisia tunteita. Taakka, joka sai aika ajoin heikot polveni notkumaan tuskan ja murheen painosta. Välillä tunteen maata kohti vetävä painovoima oli niin musertavan voimakas, että olin lähellä holtitonta pudotusta rinteeltä johonkin yksinäiseen syvänteeseen murheen laakson pohjalle. Elämä oli ristiriitaista, repivän ristiriitaista."

Eräänä yönä elämä muuttuu, kun Juhana temmataan mukaan elämänsä koitokseen kokonaan toiseen maailmaan. Keskellä tunturierämaata hän joutuu silmäkkäin pahimpien pelkojensa ja elämän peruskysymysten kanssa.

1980-luvun ajankuva, jylhä pohjoinen luonto, herkän pojan mielenmaisemat sekä mahdoton mielikuvitus piirtyvät sivuille rikkaan kerronnan ja hehkuvien maalausten kautta. Tarina antaa ajattelemisen aiheita niin lapsille kuin vanhemmillekin lukijoille. Voiko tuhansien tunteiden keskellä varttua täydellisen epätäydelliseksi minuksi, jollainen kaikkein eniten haluaa olla?
Tommi Taskinen

Tommi Taskinen

Tommi K.J. Taskinen (s.1975) on varkautelainen lakimies, yritysjohtaja, harrastajanäyttelijä ja parantumaton romantikko. Hän ihastui sanoihin, niiden voimaan ja kauneuteen Lundin yliopiston retoriikkakurssilla vuonna 1999. Tunnetilojen havainnointi ja sanallistaminen on hänelle tapa elää ja lisätä ymmärrystä siitä, mitä on olla ihminen. Tätä kutsumusta hän toteuttaa Revontulikuu ja tähdenlento-fantasiatarinan sivuilla.

Johanna Männistö

Johanna Männistö

Kirjan kuvittaja Johanna Männistö (s.1980), graafinen suunnittelija, valokuvaaja ja itseoppinut kuvataiteilija, sai vahvan palon kulttuuriin ja taiteeseen verenperintönä isovanhemmiltaan. Polte näkyy myös harrastuksissa, jotka ovat vieneet muunmuassa ilma-akrobatia-esiintymisiin ja harrastajateatterin lavalle. Kuvataiteessa erityisherkkä taiteilija käyttää voimakkaita tunnetiloja sytykkeenään, mikä näkyy Revontulikuu ja tähdenlento-tarinan yli 100 kuvaa kattavassa, päähenkilön tunnetiloja heijastelevassa kuvituksessa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.