Tummien kasvojen arvoitus

Tummien kasvojen arvoitus

Uutuus
Mari Loponen

ePUB

775,4 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528022565

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 17.03.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
17,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Historiallinen pienoisromaani sijoittuu Yhdysvaltain itärannikolle. New York kylpee vuoden 19- keväisessä auringonpaisteessa.

Nuori Lucille Asteria, valmistautuu naamiaisiin huvilaan, jota asuttaa pienimuotoisen ruhtinaan tavoin Raimond de Callahan, merkillinen taidemesenaatti.

Pohatasta Lucille on päättänyt kirjoittaa fiktiivisen, modernin romaanin. Lucillea viehättää mesenaatin boheemi luonne ja vahvat mielipiteet.

Juhlissa kartanon ikkunasta avautuvat salaperäiset kasvot. Pelottava ruutu ei jätä Lucillea rauhaan, vaan visio varjosta heijastuu uudelleen maagisesti Lucillen mieleen. Lucillen alkaessa selvittää merkillisen rakennuksen lasiin heijastunutta kuvaa, mikään ei ole pian entisellään.

Teksti ottaa kantaa yhteiskuntakriittisin silmin, miten tasa-arvo, poliittiset ja taiteelliset kysymykset sekä ihonväri ovat ikuisia kysymyksiä, joita tuskin koskaan ratkaistaan. Voidaan ainoastaan pyrkiä kohti oikeaa.

Henkilöhahmojen vastakkainasettelulla on pyritty korostamaan aatteiden pluralismia.Kirjoittajan luoma, osin epätodellisuutta lähenevä kirjoitusasu on saanut vaikutteita kirjailijan tutkimista historiallisista merkkiteoksista.

Tilanteiden ja henkilöhahmojen kuvaus on saanut vaikutteita latinankielisen ja antiikin tutkimisesta. Kirjailija on lukenut paljon vanhempaa kirjallisuutta.
Mari Loponen

Mari Loponen

Mari Loponen on kirjoittanut tyyliltään esseiden, novelleiden ja kertomusten välimaaston sijoittuvia kaunokirjallisia tekstejä.

Tummien kasvojen arvoitus on juoneltaan tiivis ja tunnelmaltaan maaginen. Kirjan ominaispiirteitä ovat tekstin moderni jäsentely ja typografia sekä kiinnostus kirjallisuuteen, historiaan ja taiteeseen.

Kirjan kerronta suodattaa todellisuuden hieman epärealistisesti.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.