Tuntematon täydennysmies
Uutuus

Tuntematon täydennysmies

Ulla-Kirsti Junttila

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

336 sivua

ISBN-13: 9789528019060

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 31.08.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
22,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tuntematon täydennysmies -romaani kertoo Karkkilan seuduilta kotoisin olevien nuorten miesten elämästä talvisodan jälkeen ja jatkosodan aikana. Nuorukaiset aloittivat varusmiespalveluksensa syyskuussa 1941, jolloin jatkosotaa oli käyty 2 kuukautta. Neljän kuukauden koulutusjakson jälkeen heidät lähetettiin vuoden 1942 alussa rintamalle. Vuonna 1921 syntyneet sotamiehet palvelivat 2 vuotta samassa joukkueessa Suurlahdessa, Maaselän kannaksella. Joukkueen pääpuolustusasema oli Leijonan tukikohta, joka sijaitsi vain 80 metrin päässä vihollisen linjoista. Menossa oli asemasotavaihe ja joukkueiden tehtävänä oli linjojen valvonnan ohella puolustusrakenteiden rakentaminen. Työskentely etulinjassa vaati jatkuvaa valppautta tykistö- ja kranaattikeskitysten, linjoille pyrkivien partioiden ja tarkka-ampujien takia, eikä joukkue välttynyt menetyksiltä.
Romaanin päähenkilö on Olli, jonka kautta valotetaan hänen perheensä ja paikkakunnan tapahtumia kyseisenä aikana. Romaani perustuu joukkueessa palvelleiden sotamiesten muistelmiin ja heidän komppaniansa sotapäiväkirjoihin sekä jatkosotaa käsittelevään kirjalliseen aineistoon.
Ulla-Kirsti Junttila

Ulla-Kirsti Junttila

Ulla-Kirsti Junttila on vuonna 1950 syntynyt muotoilija ja taiteen lisensiaatti. Hän on toiminut pitkän uransa aikana tuote- ja ympäristösuunnittelijana, opettajana ja tutkijana sekä julkaissut useita tietokirjoja ja artikkeleita kaupunkiympäristön suunnittelusta. Viime vuosina hän on opiskellut luovaa kirjoittamista ja kirjoittanut novelli- ja romaanikäsikirjoituksia, joista on aiemmin ilmestynyt romaani Poikani Olavi.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite